Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Legendás piacok, hírhedt kereskedők- városi séta

   

REGISZTRÁCIÓ: cooltix.hu/event/5f573249090ef600115f6d6e

A piac régen és ma is a városlakók találkozásának fontos helyszíne, jellegzetes közösségi tér.
Ismered azokat a józsefvárosi köztereket, amiket már a XIX. században vásárok számára alakítottak ki, és máig fontos szerepet játszanak a kerület életében?
Tudod ki voltak a handlék vagy a milimárik, és mivel kereskedtek? Hogy dolgoztak össze a városszerte híres Teleki téri libások és a piac melletti sakter?

Gyere, sétálj velünk, és fedezzük fel együtt a városrész kereskedelmi ‒ szabadtéri és zárt piacait ‒ központjait, ahol az eltelt évtizedek során többszázezer vásárló fordult meg a fővárosból és vidékről egyaránt! Ínyencségek, fűszerüzletek, kóser mészárszékek, hírhedt kereskedők, jó sztorik, letűnt mesterségek.

Az 1897-ben megnyitott, várostörténetileg is híres Rákóczi téri Vásárcsarnokból indulunk, érintjük a Népszínház utcát, megállunk a II. János Pál pápa téren, végül az 1897-től 1950-ig a zsibárus, alias ócskapiacnak otthont adó Teleki téren, a tradicionális Teleki téri piacon zárjuk a napot.

A túra hossza: 1,5-2 óra

Vezeti: Fris Kata, Gláser Jakab Emlékalapítvány

A sétát a JCC Budapest – Bálint Ház, a Gláser Jakab Emlékalapítvány és a Teleki téri imaház együttműködésében valósul meg.

Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS