Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Tu Bisvát, Újraünnep! Kreatív újrahasznosítás – hulladékból művészet

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
   

Tu Bisvátkor a fák újéve alkalmából a zsidó földnapot is ünnepeljük. A modern időkben ez az ünnep újabb jelentéseket kapott, így sokak számára a környezettudatosság helyeződött a középpontba. Ma a faültetés és a gyümölcsevés kapcsán fontos szerepe van a természet- és környezetvédelemnek.

Idén a Fák Ünnepén az újrahasznosítás témakörével foglalkozunk és több workshopot kínálunk nektek, ennek szórakoztató, gyakorlati kipróbálására. A foglalkozásokon újrahasznosítható és természetben talált anyagokból készíthettek játékokat, ékszereket, táskákat.

Foglalkozások

Óvodásoknak és kisiskolásoknak:
Többféle játékot és dísztárgyat készíthettek a Benjámin óvoda óvónénijeivel.
Te mit szeretnél csinálni, kisautót tetrapack dobozból, utazó társasjátékot, vagy etesd a békát ügyességi játékot, esetleg mini fát? Nem kell választanod, mindet kipróbálhatod!

Juice készítés: készítsd el friss gyümölcsökből Tu bisváti gyümölcslevedet vagy koktélodat!

Nagyobb gyerekeknek és felnőtteknek (10 éves kortól ajánljuk):
Kortárs amulett-készítő workshop Fazekas Veronika ékszertervező művésszel.
Érdekel a kortárs művészet? Szeretnél egy kicsit közelebb kerülni az art ékszer fogalmához? Úgy érzed, szívesen kipróbálnád magad alkotóként, megismernéd és szabadjára engednéd a benned szunnyadó virtuózt? A workshop bevezet az art ékszerek világába, játszva és könnyedén készítheti el mindenki a saját maga személyes amulettjét. Ehhez nincs szükség semmilyen szakmai tudásra, csak nyitottságra és játékkedvre. A programon egy kisebb ismertető és bevezető után up-cyclingolt tárgyakból, és természetben talált anyagokból készíti el mindenki az egyedi szupererővel töltött ékszerét.

Közben pedig gyümölcsöket eszegetünk, mert az nem maradhat el!

Jegyvásárlás hamarosan.

🌎Tu Bishvat, often recognized as the „New Year of Trees”, is celebrated as Jewish Earth Day. Putting environmental awareness at the forefront of the holiday in recent years, Jews plant trees, eat fruit and acknowledge the importance of a greener and more sustainable environment.

This year’s Festival of Trees will focus on recycling and offer your family several fun, hands-on workshops. You can make toys, jewelry, and bags from recyclable materials or materials found in nature.

Tovább az esemény oldalára »