Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Sirály Hanuka: SZOLIDARITÁS

  Sirály Király u. 50
Budapest, Magyarország
 

December 6. csütörtök: harmadik nap: SZOLIDARITÁS

12.00 étel és ruhaosztás, Deák tér. Önkéntesnek a 20 208- 13-93-as számon lehet jelentkezni (főzni, ruhákat, ételt osztani)

19.00 Radikális szolidaritás: beszélgetés (Galéria)

A gmilut chaszadim hagyományos formáiról, eredetéről, és parancsolatáról Darvas István rabbi beszél. A megvalósítás lehetséges kereteit a Kiút Alapítvány alelnöke, Bukovics Zsuzsanna ismerteti.

20.00 HAZAI ATTILA: Rokkant rokkerek, idült idolok Hortobágyon felolvasó színház-est

“Leszögezem, ez még nem a mennyország, tehát kérem a kedves zenekritikusokat, ne várjanak túl sokat, legfeljebb néhány hirtelen megfogalmazott bölcsességet, s ezzel együtt mielőtt piedesztálra emelnék, illetve lefitymálnák legújabb novellariportomat, hadd mutassam be kiváló partnereimet, akikkel az elmúlt órákban szoros barátságba kerültem. Legendás együttesek jó néhány esztendeje eltűntnek hitt frontemberei ők! Üdvözöljük szeretettel, esetleg tapsoljuk is meg a piros trikóban iszogató Misisegget, a kék nyakkendőben szivarozó Higanyfrédit, a vibrátorral kezében hadonászó Fejszeágit, és a pisztolyával gesztikuláló Rohadtszidit! Véleményem szerint a reneszánsz muzsika óta ők a letűnt korok divatjamúlt zenei irányzatainak leginkább imádatra méltó képviselői.”

Felolvasók: Bárdos Deák Ági, Sebő Ferenc, Toepler Zoltán, Vajda Róbert, Paizs Miklós, Szalai-Szabó István

20. 30 Zu Sammen/Chalaban/placid aka.popdavec (Tilos Rádió)

Zu Sammen (Schönberger Ádám- Baróthy Lajos)- szocpol- hiphop

Emígy kezdik, többnyire:

„kárpát kánaán, pannon babilon/lerogy a gyepre, mint a puskás stadion/az utolsókat rúgja a garaba a papíron/neon-zion, feszül a nyakamon az izom”

21.30. Chalaban koncert

A Chalaban együttes a tradicionális marokkói berber, gnawa zenét ötvözi mai modern és etno elemekkel. A zenészek is részben marokkóiak, részben magyar jazz, folk, rock stb. zenészek. A számokban egyszerre szólal meg a gembri, a karkabat, az ud, a derbuka, a rebaba és a furulya, szaxofon, trombita, harmonika, basszusgitár… Marokkói zene tradícionális hangszerekkel, amelyeket egy szaxofon egészít ki és hangol át.

Said Tichi: ének, ütős hangszerek, Khalid Moutahir: gambala, Kovács Bálint: gitár,Hmida la Fontaine: ének, dobok, marokkói mandolin,Torják Dávid: basszusgitár,Vázsonyi János: szaxofon, Pusztai Gábor: dob, ütős hangszerek

Dj placid aka.popdavec – zenei lexikon, inkognitóban a Sirályban lehet vele találkozni, vagy ha a Tilos Rádiót hallgatod.

Részletek a Pilpulon