Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Váli Dezső: Zsidó temetők

 

Az Artchivum művészeti adatbázis és kutatóközpont a magyar művészeti élet szereplőit bemutató könyvsorozat kiadásába kezdett HungArticum címmel. A sorozat első darabja Váli Dezső Zsidó temetők című kötete, amely a művész 1984-87 közötti ciklusát mutatja be. Az Artchivum gondozásában megjelent kiadvány szelektál a művész zsidó temetők periódusát elindító fotókból, tartalmazza Váli összes e témában készült olajfestményét, valamint válogatást a motívumot felhasználó valamennyi grafikai sorozatából.

A kötethez Radnóti Sándor esztéta írt előszót. Az olvasó számára a zsidó temetők szimbolikájában való eligazodást Raj Tamás főrabbi tanulmánya segíti.

A 156 oldalas művészkönyv tervezőgrafikusa Bárd Johanna, akinek kiváló alkotásait számos díjjal jutalmazták.

A kiadvány Váli Dezső már lezárult, művészi szempontból fontos és kiemelkedő periódusát mutatja be, amelynek darabjai féltett kincsei a múzeumoknak és magángyűjteményeknek. Erről tanúskodik az a magyar aukciós rekord is amit Váli Dezső egy, a zsidó temetők korszakába tartozó képe ért el az egyik legismertebb Aukciósház és Galéria árverésén.

A könyvbemutatóra Váli Dezső 65 című kiállításának záróeseményeként 2007. december 6-án 18 órakor kerül sor az Aulich Art Galériában (Budapest V. ker. Aulich u. 5.).

A kötetet Jancsó Miklós filmrendező és Mezei Gábor belsőépítész ismerteti és ajánlja az érdeklődőknek.

JEvents Android JEvents IOS