Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Mecsetek és zsinagógák

   

Mecsetek és zsinagógák
A Budai vár török és zsidó emlékei

Találkozó Budapest, I. kerület Dísz tér 16., a Korona cukrászdánál
Térkép: goo.gl/maps/SGd3VZvMVcWon9DJ6

Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445
A barangolás vége a Középkori zsidó imaháznál lesz.
A séta időtartama kb. 2-2,5 óra

Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
Adatvédelem: drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR22MFUQoJ0OBVHeeEUpAEzOcF8zPm51QjwW27Kl6IPWpQciQaMShjAur-E
ÁSZF: drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR3qs8Q0-TfDWNPpBjqIVULOzSVpIj0OqqmmqrA8cyR82eKRfOx6bjaoxlo

Légy szíves olvasd el!

Egyéb díjak (az egyéb díjak a helyszínen fizetendőek a részvételi díjon felül): belépő a Középkori zsidó imaházba (felnőtt: 800 Ft,/fő, diák:, nyugdíjas 400 Ft./fő ) + a tourguide készülék díja, 400 Ft/fő
Mindösszesen felnőttnek 1250 Ft/fő, diáknak, nyugdíjasnak 850 Ft/fő

A kibővített barangoláson már nem csak a zsidó, hanem a budai vár török emlékeivel is megismerkedhettek.
A budai Várnegyedet soha nem lehet megunni. Mindig találunk olyan új részeket, részleteket, amelyeket fel lehet fedezni. Ezúttal a régi idők virágzó zsidó negyedét és emlékeit járjuk végig de persze megkeresünk török emlékeket is. Vajon mi köti össze a két népet a Budai várban? Mikor költöztek a zsidók a vár területére? A törökök hányszor foglalták el Budát? És hogyan foglalták vissza a keresztény csapatok? Az itt lakó zsidóknak volt bármilyen szerepük a harcokban?
Barangolásunk a Budavári Palota közelében indul, és a két régi zsidónegyed között fogunk barangolni. Megismerkedünk a történetükkel, átsétálunk az első zsinagóga felett, beszélünk a zsidósághoz kötődő pénzverésről és szó lesz az ide köthető emberi történetekről. Nem csupán a középkorra koncentrálunk, a barangoláson felidézzük az újkori zsidó emlékeket is sok-sok érdekességgel fűszerezve, ahogy megszokhattátok. Megemlékezünk többek között Carl Lutzról, Angelo Rottáról, Schulhof Izsákról, IV. Béláról, Mátyás királyról. A séta vége a Budavári zsinagógában (Középkori Zsidó Imaház) lesz, amit megtekintünk idegenvezetéssel.

A Középkori zsidó imaház nyitvatartási idejében sétálunk, azonban az imaház fenntartja magának a jogot a nyitvatartási idejének a megváltoztatására.

Egyéb tudnivalók:
A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen. Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartom!
A barangolást rossz idő esetén is megtartom.

Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudok neked biztosítani a készülékhez.

A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.

Kérdés esetén írj a [email protected] címre vagy üzenj a facebook.com/barangolobk oldalon a Messengeren.
Legyél Te is Barangoló!

Tovább az esemény oldalára »