Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Workshoppal egybekötött finisszás a Hochstadterék kiállításon

  Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár Dohány utca 2
Budapest, 1074 Hungary
   

A családi fotók, létezésük óta, egyetlen képen, egyetlen közös pillanatban örökítik meg a generációkat. Hol vannak ma ezek a pillanatok és mit mutatnak fotóink a jelenlegi családképünkről?
Ezekről és hasonló kérdésekről gondolkodunk, miközben családi albumok fotóiból digitalizálunk, nyomtatunk, fénymásolunk, vágunk, festünk, varrunk, animálunk… Célunk, hogy minden korosztály számára izgalmas eszközt adhassunk a közös alkotáshoz és a családi fotóalbum kreatív újragondolásához. Javasoljuk családtagok számára, gyerekeknek, szülőknek, nagyszülőknek egyaránt.
A HOCHSTÄDTERÉK. Családi album – előhívott múlt című kiállítás a családi/privát fotó jelentésének különböző rétegeit illetve a történelem objektív és szubjektív feldolgozásának bonyolult kapcsolatát próbálta felfejteni. A finisszázs keretében megrendezett workshopon ezeket a horizontokat, rétegeket próbáljuk még tovább szélesíteni, feltárni, de lehetőség lesz a résztvevők saját családi fotóinak, családtörténetének feldolgozására is.

Akit a workshopról szívesen olvasna bővebben, itt talál információt:
www.facebook.com/Ember%C3%B6lt%C5%91k-113065276815799/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARDGLB3uy4hdp9a5oXeRQylsINUmgvuT3a6SxbDcASBJeIsbJlLcsGxuFR4o8uvC15LJlGGGR8PP9iZO

A foglalkozás előtt a kiállítás a múzeum második emeletén megtekinthető.
A workshop menete:
Beszélgetés, ismerkedés. Bevezetés a fotómontázs és a telefonos animációkészítés gyakorlatába különböző korszakok családfotóinak felhasználásával. A hozott, vagy a kiállításon szereplő családi fotóválogatás fénymásolása, digitalizálása és nyomtatása, ezt követően montázs-animációk készítése okos-telefonokkal, ragasztóval, tűvel és cérnával. Végül az élmények és tapasztalatok megosztása, a folytatás lehetőségeinek átgondolása.
/// Aggodalomra semmi ok! A foglalkozásokon az eredeti fotók másolatai kerülnek felhasználásra! 🙂

A foglalkozást tartják:
Horváth Krisztina (Képfaragó Műhely)
Kara Dávid (GYIK Műhely, Budapest School)

Tranker Kata
Farkas Zsófia

A foglalkozás ingyenes de regisztrációhoz kötött.
REGISZTRÁLNI EZEN AZ EMAILCÍMEN LEHET: milev.edu@gmail.com

Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS