Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Virággal az erőszak ellen

  Herzl Tivadar tér, Budapest 1077, Magyarország Herzl Tivadar tér
Budapest, 1075 Magyarország
   

Csaknem félszáz független cirkuszművész és növendékeik, muzsikusok és színészek álmodta virágültető performanszával veszi kezdetét a Szembenézés Alapítvány 7. magyar Krókusz Projekt – Virággal az erőszak ellen című európai nevelési-oktatás programja.
Legyél részese a művészek produkciójának, ültess virágot te is az egymást elfogadó, előítéletmentes társadalomért!

A programba bekapcsolódva tapasztald meg a manézs titkát, éld át milyen csodálatos érzés egymásra figyelve, egymás iránti feltétlen bizalommal együttműködni, majd vidd magaddal, éld át a mindennapi életben is ezt az élményt, és add tovább másoknak is, hogy picit jobb legyen a világ, amit a gyerekeinknek továbbadunk.

Európa 11 országának több mint százezer diákja – köztük magyarok ezrei – ezért ültetnek virágot ezekben a napokban. Ezután közösségeikben saját, helyi kihívásaikra, elakadásaikra is reflektáló, önálló projekttel emlékeznek az előítélettel kezdődő népirtások sok millió – köztük a holokauszt másfél millió és az ukrajnai háború sok száz – gyermekáldozatára. Később eredményeiket, tapasztalataikat megosztják egymással közösségeikben és a világhálón.
Programjuk nem az áldozatok sajnálatára épül, hanem a projekttanulmányaikban megtapasztaltakra, melyek segítségével képesek lesznek erőszakmentes párbeszéddel fellépni az előítéletes megnyilvánulások ellen, saját maguk és társaik védelmében.

Október 27-én, csütörtök délután 4-től indítsd el velünk a projektet!
Téged is vár a Dohány utcai zsinagóga elé Fahidi Éva holokauszttúlélő, a program fővédnöke és a védnökök: Beer Miklós római katolikus püspök, Fabiny Tamás evangélikus püspök, valamint Radnóti Zoltán főrabbi.

A program végén vidd magaddal az elültetett virághagymát, hogy a tavasszal nyíló sárga virág a te ablakodban is hirdesse, milyen jó érzés egymást tisztelve, előítélet nélkül élni.

Ha nem lehetsz velünk személyesen, a Szembenézés Alapítvány Facebook-oldalán élő közvetítésen követheted az eseményt, amit akár később is megnézhetsz. Már 15:45-től virtuálisan ott sétálhatsz és nézelődhetsz velünk a téren.
www.facebook.com/szembenezes

Iskoláddal, ifjúsági közösségeddel várunk a Krókusz Projekt – Virággal az erőszak ellen című programunkba. Itt jelentkezhetsz:
www.szembenezes.hu/project_application_form

A projektnyitó alkotói és előadói:
művészeti vezető: Méhes Csaba pantomimművész, komikus, rendező, művésztanár;
munkatársai: Simor Ágnes koreográfus-rendező, előadóművész, drámapedagógus; Turai Bálint zsonglőr, előadóművész, művésztanár;
közreműködők: Szandtner Anna színművész; a Sefardito (Tóth Bernát Réka és Vázsonyi János); Rolando bűvész; a Dancetination Táncműhely; az INspirál Cirkuszközpont független cirkuszművészei és a Waldorf Cirkusztábor tanulói;
kiemelt vendégek: az ukrán Harkivi Cirkusz Stúdió artista növendékei.
Mindannyian önzetlenül, önkéntesként vesznek részt a programban. Köszönet érte!

Az esemény megrendezésében a Szembenézés Alapítvány partnere a Méhes Comedy, a Pro Jugendstíl (Fiatal Művészek a Kultúráért) Alapítvány, a Simorág TánCirkusz, az EuFLOWria, az INspirál Cirkuszközpont és a Mazsihisz.

A Krókusz Projekt az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg.
A bejegyzés tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió vagy az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A közzétett információkért és nézetekért kizárólag a Szembenézés Alapítványt terheli felelősség.

Tovább az esemény oldalára »