Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szukoti sátor díszítés a Bálint Házban!

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
 

Szeretsz rajzolni, festeni? Túlteng benned a kreativitás? Segítsd kidekorálni a szukoti sátrat a Bálint Házban!

Várunk minden művészi vénával vagy csupán elegendő lelkesedéssel rendelkező jelentkezőt, aki szívesen részt venne a szukkoti sátor díszítésében. Jelentkezz az [email protected] címen, és éld ki a kreativitásod!

Szukot – Sátoros ünnep

✡ Szukot, a Sátrak ünnepe, hét napon át tart (idén szeptember 28. és október 4. között). Zárásként a nyolcadik napon a Smini Áceret, vagyis az őszi záróünnep követi. Több vidám vallási szertartás, sok ének és tánc kíséri az örömünnepet.

✡ A pészach és a savuot mellett ez a harmadik, úgynevezett zarándokünnep, melyen a Szentély fennállásának idején a zsidóknak Jeruzsálembe kellett menniük, hogy áldozatot mutassanak be.

✡ Szukotkor a vallásos zsidók lombsátrakba költöznek legalább az étkezések idejére, hogy emlékezzenek arra az időre, amikor őseik negyven évig vándoroltak a sivatagban. A szabadban felállított sátrakat faágakkal borítják, feldíszítik és ünnepi étkezéseik alkalmával minden nap más bibliai személyt – Ábrahámot, Izsákot, Jákobot, Józsefet, Mózest, Áront, Dávidot – hívnak meg maguk közé.

JEvents Android JEvents IOS