Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szendvics akció menekülteknek!

   

A Kóser de Finom bloggerei szendvics akciót szerveznek vasárnapra, hogy az országunkon jelenleg áthaladó, közel-keleti menekülteket élelemmel láthassák el. Ehhez kérik minél több ember segítségét!

“Midőn elszegényedik testvéred és lehanyatlik a keze melletted, támogasd őt, akár jövevény, akár zsellér, hogy élhessen melletted.” Lev 25:35-36

 

A menekülteket segítő civilek munkáját könnyíti, ha az általuk meghatározott alapanyagokból elkészített, kész szendvicseket jutnak el a tranzit állomásokon dolgozó önkéntesekhez. A segítőknek így már csak a kiosztással kell foglalkozniuk, és több lehetőségük jut az emberek információval való ellátására.

A bloggerek ezért gondolták azt, hogy most vasárnap (szeptember 6-án), az eddigieknél szervezettebben vinnének ki szendvicseket oda, ahol akkor éppen szükség lesz rá. Rivka és Chaja, fejenként 50-50 szendvicset tudnak bevállalni, és nagyjából még 150-200-at begyűjteni és kivinni.

Ha tudsz, csatlakozz te is! Készíts néhány szendvicset és vedd fel a bloggerekkel a kapcsolatot, hogy össze tudjuk koordinálni vasárnapra a begyűjtésüket.

A szendvics akció FB oldalát itt találod.

Ami a szendvicsekbe mehet: vaj, sajt, főtt tojás, uborka.

50 darab szendvics elkészítéséhet szükséged lesz:

5 szeletelt kenyérre ( kb 10-12 szendvics lesz egyből, attól függ milyet veszünk)

5 nagy kígyó uborkára ( paradicsom paprika kifejezetten NEM)

7 csomag szeletelt sajtra

2 tömlős sajtra vagy ugyanennyi sajtkrémre vagy vajra

32 kocka sajtra

10 tojásra

 

Ha élelmen kívül más módon is tudsz segíteni (takaró, polifoam, bontatlan gyógyszer, kötszer stb), itt találod az önkéntes csoportokat, akik folyamatosan frissítik, hogy hol éppen mire van szükség.

www.facebook.com/migrationaidhungary/posts/452732598262325

www.facebook.com/migrationaidhungary?fref=ts

www.facebook.com/groups/1603043899969611/?fref=ts

Ugyanitt jelentkezhetsz a helyszínen vagy a raktárakban dolgozó segítőnek is.

Tudjuk, hogy következő hétvégén jön be Ros Hasana, elkezdődnek az ünnepek és egy gasztro blogon ilyenkor már javában a nagyünnepi menüket felsoroló posztoknak kellene sorakozniuk. Épp ez az, amin most a legnehezebb gondolkozni. Nehéz lesz a mostani helyzetben az őszi, betakarítási ünnepeknek örülni úgy, hogy a fél világ megbolydult és éhező, elcsigázott tömegek vannak a pályaudvarokon. Azt gondoljuk, hogy a szimbolikus vendégvárás most valós tartalmat kell, hogy kapjon. Ha csak kevéssel is, de tudunk segíteni azoknak, akik az életükért és családjuk életéért rohannak, tegyük meg! A szukkoti jelképes sátorban lakás eddig elképzelt kiszolgáltatottsága valós. Szeptember végére már lehet nagyon hideg. A hozzánk érkező menekült embereket pedig nagyrészt, ha eljutnak a menekülttáborig, nyitott, zsúfolt katonai sátrakban fogják ideiglenesen elhelyezni. Aki nem jut el ide, az a pályaudvarokon alszik, a szabad ég alatt. A hazánkban, nyáron megnövekedett lakásszegények, kilakoltatott családok jelentős számáról nem is beszélve. Emberként, zsidóként, felelősségünk van részt vállalni mások kiszolgáltatottságának enyhítésében. Nem volt olyan régen, amikor a mi családjaink álltak hasonlóan kiszolgáltatva a bizonytalanba vezető úton. Bízzunk abban, és cselekedjünk azért, hogy ez az újév enyhülést hozzon.

“Ne szolgáltass ki szolgát az urának, aki menekül hozzád urától. Nálad lakjék, közepetted, azon helyen, melyet majd választ kapuid egyikében, ahol jó neki, ne sanyargasd.” Deut 23:16-17

 

Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS