Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szabad művelődés?

   

A CSATLAKOZÁS, RÉSZVÉTEL MÓDJA:
Mindenkit várunk, regisztrálni nem kell, de az online beszélgetés létszáma korlátozott, max. 100 fő, és a tárgynapon, szeptember 24-én érkezési sorrendben 17:30-tól fogadjuk a résztvevőket.

A Zoom-linket 09.23-án, szerdán tesszük közzé az eseményben.

Szabad művelődés?

címmel folytatódik az „Immunreakció” sorozat.
Arról beszélgetünk: képes-e a közművelődés – és megtépázott intézményrendszere – arra, mint egykor (például a demokratikus átalakulás pezsgő éveiben), hogy a helyi társadalom kovásza legyen.

Vendégek:
Földiák András művelődéskutató, szakszervezeti aktivista,
Bretus Imre közösségiház vezető – Gyál,
Kriska György IKSZT vezető – Diósjenő,
Várhalmi András ny. igazgató – Csili, Pesterzsébet

Moderál: Trencsényi László

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Az elmúlt közel hat évben minden fontos társadalmi kérdés szóba került. A beszélgetésekhez szakértő vendégeket hívtunk/hívunk, akik témafelvetéssel indítják el a diszkusszív folyamatot. A beszélgetések nyilvánosak, azokba bárki bekapcsolódhat. Az általános hozzáférés garantálja a vita spontaneitását, elevenségét és sokoldalúságát. A nyilvános térben alkalom nyílik olyan emberek találkozására, akik egyébként egymástól társadalmilag teljesen elszigetelten élnek. Márpedig a vélemények elmozdulására – amire a társadalmi változáshoz szükség van –, csak a különböző csoportok, kapcsolathálózatok érintkezési pontjain van esély. Ezeken a metszéspontokon természetesen feszültségek is adódnak, ezért a beszélgetéseket egyszerű moderációs szabályokkal igyekszünk mederben tartani.

A beszélgetést a demokratikus közösségi elvek szerint moderátor vezeti. (Bárki, aki jelentkezik, szót kaphat és a megszólalásra a jelentkezők sorrendjében kerül sor. A résztvevők ebben az online formátumban is kinyilváníthatják véleményüket kézjelzésekkel is, amiket a beszélgetés előtt egyeztetnek.)

Az eseményen hang-, videó- és képfelvétel készül. A felvétel eléréséhez kérjük írjon az alábbi email címre: [email protected]

Tovább az esemény oldalára »