Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Az ellenállás értéke: Mártíromság és keresztes hadjáratok | Előadó: Dr. Balázs Gábor

 
   

🇭🇺 Folytatódik “A zsidó történelem értelme” sorozatunk. Most csütörtökön 18:00-tól Az ellenállás értéke: Mártíromság és keresztes hadjáratok címmel tart izgalmas előadást Balázs Gábor eszmetörténész.

Csatlakoznál? Itt megteheted us02web.zoom.us/webinar/register/7916007001764/WN_qKVbEeO0ST2lcBA2eNKqWw

„Ha Hérodotosz volt a történetírás atyja, akkor a zsidók a történelem értelmének atyái voltak.” – írta Yosef Hayim Yerushalmi a zsidó közösségi emlékezetről írt, klasszikussá vált könyvében, a Zákhorban.
Az előadássorozat a zsidó történelem fontos fejezetein halad át a Bibliától napjainkig. Nem eseménytörténeti áttekintésre kerül sor, hanem állandóan visszatérő központi kérdés lesz, hogy az egyes történelmi eseményeknek milyen értelmet tulajdoníthatunk a zsidó történelem egésze szempontjából.

Az előadások klasszikus és modern zsidó források közös elemzésére és megvitatására épülnek. Noha a témák összefüggenek, de az egyes előadások önmagukban is érthetők. A részvételhez nem szükséges előképzettség.

Az előadásokat Dr. Balázs Gábor eszmetörténész tartja, az OR-ZSE általános rektorhelyettese és a rabbiképzés szak szakfelelőse.

🌎 Our series “The Meaning of Jewish History” is coming back. This Thursday at 6 PM, religious philosopher Gábor Balázs will give an exciting lecture entitled The Value of Resistance – Martyrdom and Crusades. The program is in Hungarian.

Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS