Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ronit Elkabetz filmjei: To take a wife (2004)

  Izraeli Kulturális Intézet Paulay Ede utca 1
Budapest, 1061 Magyarország
   

Viviane és férje első generációs marokkói izraeliek: Vivian kozmetikusként dolgozik, míg férje postás. Több, mint húsz éve házasok és nevelik négy gyermeküket. Míg férje életét az ortodox hagyományok határozzák meg, Viviane egyre inkább vágyik egy kis boldogságra, amit azonban férje és családjának konzervativizmusa ellehetetlenít. Ám egy nap megtudja, hogy korábbi szerelme visszaköltözött Haifa-ra…

 A film 1979-ben játszódik Haifa-n, Izraelben. Viviane és férje első generációs marokkói izraeliek: Vivian kozmetikusként dolgozik, míg férje postás. Több, mint húsz éve házasok és nevelik négy gyermeküket, valamint velük él Vivane semmit jóvá nem hagyó anyósa is.

Férje életét az ortodox hagyományok határozzák meg: a tisztelet a zsinagógában és az otthoni kontroll segítik abban, hogy megtalálja helyét a változó, modernizáló Izraelben.

Miközben Viviane-t családja egyben tartása köti le, egyre inkább vágyik egy kis boldogságra, amit azonban férje és családjának konzervativizmusa ellehetetlenít. Ám egy nap megtudja, hogy korábbi szerelme visszaköltözött Haifa-ra…

A film izraeli-francia együttműködésben készült, 2004-ben mutatták be a 61. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol a vetítés végén állva tapsolt a közönség. A főszerepben a film rendezője, Ronit Elkabetz látható.

97 perc / héber nyelven / angol felirattal

Tovább az esemény oldalára »