Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Rock is Real, avagy Bunker Beat

  Trafó – Kortárs Művészetek Háza Liliom utca 41
Budapest, Magyarország
   

Szeptember 27-én lép fel Budapesten az egyik legjobb, és nemzetközi szinten legismertebb izraeli rockzenekar, a Vaadat Charigim. Zenéjük nagyon angolszász, ugyanakkor 100%-ig izraeli. A választott stílussal tökéletesen fejezhetők ki az izraeli ifjúság érzései, vágya, az arrafelé szinte természetellenes béke után.

“Mi nem tudunk alagsori koncerteket csinálni, ami olyan nagy divat az Egyesül Államokban. Nekünk nincsenek alagsoraink. Óvóhelyink vannak.”

A Plaza Real Kuturális Alapítvány és a Földalatti Kulturális Egyesület szervezésében, az Izreali Kulturális Intézet támogatásával szeptember 27-én lép fel Budapesten az egyik legjobb, és nemzetközi szinten legismertebb izraeli rockzenekar, a Vaadat Charigim.

Az együttes tavaly megjelent elso albumával robbant be a nemzetközi alternatív rockzenei életbe. A lemez kivívta a nemzetközi zenei sajtó osztatlan elismerését, az oly finnyás angol New Musical Express is 10-bol 8 pontot adott rá.

A stílus shoegaze: pszichedelikus, olykor kicsit melankolikus, torzított gitárfüggöny mögé rejtett álomszeru indie rock. S a gitárfüggönyt bizony néha elektromos viharok is borzolják. A mufaj a Brit-szigeteken alakult ki a 80-as években, legnagyobb nevei a skót Jesus & Mary Chain, az ír My Bloody Valentine és az angol Ride.

A Vaadat Charigim esetében mindehhez két legendás brit énekes, Morrissey és Ian Curtis (Joy Division) hangjával megáldott énekes/gitáros is járul. Szóval nagyon angolszász, ugyanakkor 100%-ig izraeli, és nem csak héber nyelve miatt. A választott stílussal tökéletesen fejezhetok ki az izraeli ifjúság érzései, vágya, az arrafelé szinte természetellenes béke után.

Izraelben a magyarországihoz hasonló menni, vagy maradni kérdése teljesen más összefüggésben merül fel: menni, vagy maradni ott, ahol “Félni rendben” (ahogy az egyik dal címe is mutatja). A énekes megpróbált elmenni, idegennek lenni. Berlinbol tért haza – ahol az elso Vaadat Charigim számok is születtek – hogy keserédes, élettel teli, energikus dalokban mondja el, hogy látja hazája, s benne a fiatalok helyzetét, s reméli, nem csak egy nap a világ.

A magyar fellépo az A38 tehetségkutatójának idei nyertese, a rendkívül eredeti zenét játszó makrohang együttes. Szlogenjük mindent elmond: jazz for metalheads.

“Csak egy nap a világ”

VAADAT CHARIGIM (Isr) és MAKROHANG koncert.

Budapest, Kontra Klub (Trafó Kortárs Muvészetek Háza, IX. kerület, Liliom u. 41.)

szeptember 27 (szombat) 22 óra. Jegy: 1500

Tovább az esemény oldalára »