Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Proaktív pészah után: fókuszban a menekültek

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
 

PROAKTÍV a menekültkérdésről. Hisz mind bevándorlók vagyunk. Kerekasztal beszélgetés Pikó András vezetésével, Papp Richárd és Surányi Rita előadása, Mimuna Chalaban koncert.

A PROAKTÍV program sorozatban minden zsidó ünnep apropóján egy-egy társadalmi kérdést járunk körül. Hanukakor a hajléktalanokról, purimkor a nőkről volt szó, most pészahkor fókuszban a menekültek: hisz mind bevándorlók vagyunk. A program teljes ideje alatt itt lesz az Artemisszió és a Menedék Alapítvány, pólókkal, kiállítással, információkkal, szóróanyagokkal és a felnőtt programmal párhuzamosan ifjúsági- és gyerekfoglalkozásokkal is várnak benneteket. Este pedig a marokkói zsidók ünnepi bulija, Mimuna: fellép, a Chalaban.

Részletes program:

17:00 Jó gyakorlatok menekült-ügyben | kerekasztal beszélgetés
Résztvevők: Barna Mária (Cordelia), Csáky Erzsébet és Mikes Hanna (Artemisszió), Kiss Adrienn (MigSzol), Szabó Attila (Menedék), Akela Shabona (Baptista Integrációs Központ),
Moderátor: Pikó András

18:30 Papp Richárd: Be? Vandorlók? A migráció kérdései kulturális antropológiai szempontból | előadás

19:00  Surányi Ráhel: A Szovjetunióból Izraelbe vagy a Szovjetuniót Izrelbe? – avagy a nagy orosz alija | előadás

20:00 Mimuna – Chalaban koncert | Előzenekar: Borgula András színházi rendező

A koncert belépőjegye a helyszínen 1500 Ft, elővétel kedvezményes ár április 18. 17:00-ig: 1000 Ft, Bálint Ház Hűségkártyával ingyenes. Jegyek a Bálint Ház pénztárában kaphatók április 1-től.

Ingyenes program.

 Proaktív

 

JEvents Android JEvents IOS