Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Mimuna – Chalaban koncert

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
 

Pészah-záró mulatság, a hosszú kovásztalan napok után! Igazi keleti hangulattal várunk, lesz mufletta, palacsinta, pita, mártogatós, zene és tánc a Chalaban zenekarral, amely fennállása óta az afro-arab zene elsõ számú képviselõjévé vált Közép- és Kelet-Európában!

A Chalaban zenekart a marokkói származású Saïd Tichiti (ejtsd: Tisiti) alapította 1999-ben Budapesten. Köré épül a változó létszámú együttes, amelybe gyakran hív meg különbözõ zenei hagyományokkal rendelkezdõ vendégzenészeket. Saïd Tichiti a dél-marokkói sivatagban született, családjának minden tagja autodidakta muzsikus. Gyerekként ösztönösen szívta magába a berber kultúra zenei hagyományait. A marokkói színházmûvészeti egyetem színész szakán diplomázott, majd ösztöndíjjal 1996-tól két évig nemzetközi kulturális menedzselést tanult Franciaországban, ahol megismerkedett az európai zenei trendekkel.

2000-ben jelent meg elsõ lemezük Moroccan Nomad címmel, amelyen keveredtek a magyar, spanyol, indiai, bolgár hatások, de a zenekar megtartotta afrikai-arab gyökereit is.

További albumaik: Moroccan Spring, Albaraka és Transzolok; a Hashish Freee a Chalaban ötödik nagylemeze.

Fennállása óta a Chalaban zenekar az afro-arab zene elsõ számú képviselõjévé vált Közép- és Kelet-Európában.

 

 

Jegy


A koncert belépőjegye a helyszínen 1500 Ft, elővételes kedvezményes ár április 18. szombat 17:00-ig: 1000 Ft,
Bálint Ház Hűségkártyával ingyenes.
Jegyek a Bálint Ház pénztárában kaphatók április 1-től.

 

JEvents Android JEvents IOS