Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Országos helytörténeti sétaprogram – a Zachor Alapítvány szervezésében

  Magyarország Budapest, Hungary
   

A magyarországi holokauszt emléknapján, valamint az emléknap hetében a Zachor Alapítvány az ország számos településén videóinterjús helytörténeti sétákat szervez helyi pedagógusokkal és helyi intézményekkel együttműködve. A séták egyszerre emlékeznek az áldozatokra és túlélőkre, és ismertetik meg a résztvevőket a zsidó vallással, kultúrával, valamint azzal, hogy az egyes településeken miként jelenik meg a zsidó közösség hiánya.

Az IWalk program a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítvány digitális oktatási programja, melyet Magyarországon a Zachor Alapítvány valósít meg. Az ingyenesen elérhető IWalk telefonos applikáció lehetővé teszi, hogy önállóan vagy vezetéssel, helytörténeti sétán keresztül ismerkedjünk meg az adott település zsidóságának történetével. A séták során a települések egykori lakói, holokauszt-túlélők személyes történetein, videós visszaemlékezésein, valamint más helyspecifikus forrásokon (pl. archív fotók, dokumentumok) keresztül tudhatunk meg többet a helyi zsidó közösség múltjáról és jelenéről. Az egyes helyszíneken és megállókon látottak feldolgozását reflektív, elgondolkodtató kérdések segítik.

📲 Az IWalk applikáció ingyenesen elérhető és letölthető az AppStore (apps.apple.com/us/app/iwalk-usc-shoah-foundation/id1176057571) és Google Play (play.google.com/store/apps/details?id=com.illion.usc&hl=hu&gl=US&pli=1) áruházakban.

A program diákoknak és minden érdeklődőnek szól.

A programban résztvevő települések:

Aszód, Győr, Nagykanizsa, Vecsés, Kecskemét, Sopron, Kisvárda, Miskolc, Bácsalmás, Mátészalka, Szolnok, Székesfehérvár , Baja, Pécs, Hódmezővásárhely, Budapest, Békéscsaba, Szeged ,Mád, Bodrogkeresztúr, Olaszliszka, Abaújszántó
Keszthely, Balatonboglár

Tovább az esemény oldalára »