Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Olvass és írj Anne Frankkal

  Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Szabó Ervin tér 1., Budapest, 1088 Magyarország
   

Az Olvass és írj Anne Frankkal című kiállítás elsősorban a 9-15 éves korosztálynak szól, az alkotók célja, hogy az író kamaszlány, Anne Frank lelkesítő példája közelebb vigye a gyerekeket az olvasás és az írás szeretetéhez. A helyszínen három, a kiállítás témájához kapcsolódó könyvbemutatóra is sor kerül.

Az amszterdami Anne Frank Ház, az ELTE Néderlandisztika Tanszéke és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a „DACS Hollandia, királyság!” című rendezvénysorozat keretében Olvass és írj Anne Frankkal címmel közös kiállításmegnyitót tart 2014. november 4-én 11 órakor a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtárában.

Az amszterdami Anne Frank Ház ismeretterjesztő kiállítása, amelyhez interaktív munkafüzetek is kapcsolódnak, elsősorban a 9–15 év közötti iskolásoknak készült. Az alkotók célja, hogy az író kamaszlány, Anne Frank lelkesítő példája közelebb vigye a gyerekeket az olvasás és az írás szeretetéhez. Miközben felidéződnek Anne Frank lebilincselő történetei, a tárlat közönsége megismerkedhet a fiatal lány személyiségével, bánataival és örömeivel, családja és a maga tragikus történetével.

A kiállítás témájához kapcsolódva, rendhagyó módon egyszerre három, magyarul frissen megjelenő könyv is bemutatásra kerül a Park Kiadó, az Ulpius-ház és a Luther Kiadó gondozásában, valamint az Anne Frank Ház kiállítás-koordinátorai bemutatják a kiállítás koncepcióját, oktatási lehetőségeit is.

A Park Kiadó Anne Frank eddig ismeretlen rövid történeteit és meséit adja ki könyv alakban Mesék és történetek a Hátsó traktusból címmel, amely Gera Judit fordításában most jelenik meg először magyar nyelven.

Sid Jacobson és Ernie Colón Anne Frank képregényben című könyve az ismeretterjesztés új eszköze, a képregény segítségével kalauzolja olvasóit Anne Frank életének bemutatására az Ulpius-ház kiadásában (ford. Juhász Viktor).

Eric Heuvel Családi titok című képregénye az Anne Frank Ház saját oktatási kiadványa, mely szintén most lát napvilágot először magyar nyelven a Luther Kiadó jóvoltából, a Deák téri Evangélikus Gimnázium 10. osztályos diákjainak fordításában.

A tárlatot Gajus Scheltema, a Holland Királyság magyarországi nagykövete és Ronald Leopold, az amszterdami Anne Frank Ház ügyvezető igazgatója nyitja meg.

A megnyitón a részvétel regisztrációhoz kötött, regisztrálni az [email protected] e-mail címen lehet 2014. október 31-ig. A kiállításhoz kapcsolódó foglalkozás igénybe vehető iskolai csoportok számára; regisztrálni, bejelentkezni a [email protected] e-mail címen lehetséges.

A kiállítás 2014. november 20-ig látható a Sárkányos Gyerekkönyvtár nyitvatartási idejében.

Tovább az esemény oldalára »