Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

NYÁRI ZSIFI – Zsidó Művészeti Napok

  Fogas Ház Akácfa utca 51., Budapest, Hungary, 1073
   


✡✡ 05.30. hétfő 20:00
✡✡ BROOKLYN LEGMÉRGESEBB EMBERE
✡✡ Angol nyelven, magyar felirattal
Az elviselhetetlen emberként számon tartott Henryt váratlanul arról tájékoztatja orvosa, hogy 90 perc maradt az életéből. Őrült hajszában mindenkitől bocsánatot akar kérni, akit valaha megbántott. A főszerepekben Robin Williams, Mila Kunis és Peter Dinklage.

✡✡ 05.31. kedd 20:00
✡✡ A ZSIDÓ BÍBOROS
✡✡ Francia nyelven, magyar felirattal
Jean-Marie Lustiger, egy lengyel holokauszt-túlélő fia Franciaországban élve a papi hivatást választja. Pályája csúcsán II. János Pál párizsi érsekké nevezi ki. Eközben folyamatosan szembesülnie kell saját múltjával, identitásával és lehetetlen döntéseket kell meghoznia. A film megtörtént esetet dolgoz fel.

✡✡ 06.01. szerda 20:00 ✡✡
✡✡ A LAKÁS
✡✡ Német nyelven, magyar és angol felirattal
Elhunyt nagyanyja lakásában Arnon Goldfinger sokkoló bizonyítékokat talál arról, hogy nagyszülei közeli barátságban voltak egy magasrangú náci tiszttel a második világháború alatt, majd azt követően is. Több neves fesztiválról hozta el a „Legjobb dokumentumfilm” díjat.

✡✡ Jegyvásárlás ✡✡
Jegyár: 900 Ft
On-line jegyvásárlás: goo.gl/qnUj2h
Helyszín: Fogas Ház Ház (Bp, VII., Akácfa u. 51.)
Szervező: Joint Magyarország / MAZS Alapítvány | Judafest | Bálint Ház
Együttműködő partner: Zsidó Művészeti Napok

✡✡ Zsidó Filmfesztivál ✡✡
San Francisco, London, Denver és Torontó után 2012-től Budapesten is van Zsidó Filmfesztivált (ZsiFi).
Idén, 2016 november 17-20. között láthatjátok az elmúlt egy év zsidó filmművészetének gyöngyszemeit! Higgy a szemednek!
Az V. Budapesti Zsidó Filmfesztivál célja, hogy minél sokrétűbb képet adjon az érdeklődők számára a zsidóság rendkívül színes és a többség számára ismeretlen világáról, mai állapotáról.

✡✡ Zsidó Művészeti Napok ✡✡
A Zsidó Művészeti Napok idén tavasszal először kerül megrendezésre Budapesten. Az új rendezvénysorozat a zsidó kultúra sokszínűségét színvonalas művészeti produkciókkal, változatos helyszíneken kívánja bemutatni az érdeklődő közönségnek. Az ismert kulturális terek, koncert-, színház-, és mozik mellett, mint pl. a Liszt Ferenc Zeneakadémia, Millenáris Teátrum, Uránia Nemzeti Filmszínház , Átrium Film-Színház, A38Hajó, BMC -, a lazább atmoszférájú, Erzsébet-városi kulturális, gasztronómiai és szórakoztató terekben is különleges programok várják a látogatókat, köztük a Mazel Tov-ban, a Liblingben, a Fogasban…. stb.
A Zsidó Művészeti Napokhoz a fővároson kívül néhány vidéki nagyváros is bekapcsolódott, mint pl. Debrecen, Sopron, Veszprém.
Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS