Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Közel Capához | Bálint Fimlklub Perlaki Tamással

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
   


Közeli barátok visszaemlékezései alapján alkothat képet a néző Robert Caparól, a világhírű magyar származású fotóművészről (született Friedmann Endre) a Közel Capához (2014, 52 perc) című magyar dokumentumfilmből, amelyet Kékesi Attila készített.

A vetítés után beszélgetés Hámor Évával, a film egyik forgatókönyvírójával.

Házigazda-moderátor: Perlaki Tamás, filmesztéta
Belépőjegy: 1000 Ft

///////////

‘Miért nézze meg a KÖZEL CAPÁHOZ című filmet?
Katartikus, a témájában egyedülálló, elgondolkoztató élet- és kor-dokumentumfilm a FRIEDMANN ENDREKÉNT született és ROBERT CAPAKÉNT világhírűvé vált fotóművészről.
Valószínűleg Capa fotóit már sokszor láthatták, különböző kiállításokon, de őt magát, a vonzó személyiségű, különleges sorsú sármőr Capát kevesen ismerik igazán.
Ez a világon egyedülálló dokumentumfilm arra vállalkozott, hogy ne merüljön feledésbe sem CAPA,sem azok a csodálatos emberek, akik őt a legközelebbről ismerték.
Rokonai, barátai, munkatársai emlékeznek vissza. Ezekhez a közel 100 éves emberekhez HÁMOR ÉVA – a film forgatókönyvírója és riportere – jutott el, talán az utolsó pillanatban, hogy rábeszélje őket, nyíljanak meg, mondjanak el mindent, amit tudnak, láttak, megéltek Capa-val és Capa-ról.
A film abban is kivételes, hogy HÁMOR ÉVÁT családi szálak is fűzik ROBERT CAPÁHOZ. Így nem hivatalos állami megbízás alapján, hanem saját motivációból és pénzből hozták létre alkotói.
Capa egyetlen, még élő unokatestvére, SUSIE MARQUIS szerint ‘ez a legjobb, leghitelesebb film, amit valaha őróla láttam, amely ténylegesen visszaadja, milyen is volt Bandi, a béke embere, a 20. század legnagyobb, tragikus sorsú fotóriportere.’
Hámor Éva pszichológus, a film forgatókönyvírója, a film elkészítésének motorja.
Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS