Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

BETELT//Messiáson innen és túl: Talmud a Színpadon

  Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Korona tér 1. (volt Dugovics Titusz tér), Budapest, Hungary, 1036
   

Fúziós improvizációs színház Schnider Anikó Angelika, domonkos rendi nővér és dr. Balázs Gábor eszmetörténész közreműködésével.

A keresztény időszámítás első, körülbelül hét évszázada meghatározó fontosságú volt mind a zsidó, mind a keresztény irodalom számára; ez volt a talmudi kor és ekkor működtek az egyházatyák is. A Talmud NOW és az Itt és Most Társulat közös produkciójában a vallásközi párbeszéd, talmudi történetek és az improvizációs színház eszköztárának segítségével bepillantást nyerhetünk, hogy a talmudi irodalomban hogyan viszonyultak Jézushoz és a kereszténységhez, illetve a keresztények a zsidókhoz és a zsidó hagyományhoz.

Meghívott vendégeink: Schnider Anikó Angelika, domonkos rendi nővér és dr. Balázs Gábor eszmetörténész
Közreműködik: Itt és Most Társulat

Az esemény a 13. Judafest – a zsidó közösség ünnepe Fesztivál és XIV. Ars Sacra Fesztivál keretében valósul meg. A program ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges. A helyek száma limitált.

Regisztráció:
a cooltix.hu/event/5f4920dfbe28ce0011438fb9 linken a fennmaradó helyek függvényében legkésőbb az előadás napján 14:00-ig.

A járványügyi helyzetre való tekintettel további fokozott óvintézkedéseket vezetünk be: habár az előadás szabadtéren kerül megrendezésre (az idő függvényében), belépés lázmérés után kizárólag maszkban lehetséges, valamint a kihelyezett kézfertőtlenítő használata mellett.

Partnereink: Itt és Most Társulat, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Ars Sacra Fesztivál, Judafest, JCC Budapest – Bálint Ház, Mozaik HUB, Limmud Magyarország Alapítvány

Tovább az esemény oldalára »