Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

LMBTQI a gyerekem! – Családi nap

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
   

Az LMBTQI a gyerekem közösségi napjaink fő fókuszában a családi elfogadás áll. Az, hogy a legközelebbi családtagok hogyan gondolkodnak erről a kérdésről, alapvető befolyással van az LMBTQI emberek önképére, önelfogadására. A családon belüli elfogadáshoz pedig a szülőket és a hozzátartozókat is aktívan támogatni kell információval, közösséggel, személyes történetekkel és meghallgatással.
LMBTQI a gyerekem! Családi Nap

Program:
12.00-12.15 Megnyitó és programajánló (Nagyterem, földszint)
12.15-13.45 Perintfalvi Rita előadása a kiskorúak szexuális bántalmazásáról. Az áldozatok között is vannak LMBT serdülők, a pedofiliáért nem a homoszexuálisok a felelősek. A témában most jelent meg sikeres könyve, az “Amire nincs bocsánat”. (Nagyterem)
Rita a könyvét szívesen dedikálja.
13.45-14.15 szünet – Büfé az emeleti folyosón
14.15-15.45 Műhelyfoglalkozások, három párhuzamos programmal:
· A Háttér Személyes Segítő Szolgálat önkéntesei 20-25 perces egyéni konzultációra vár minden kedves érdeklődőt. Ha olyan nehézséggel küzdesz, amit nem tudsz vagy nem akarsz ismerőssel megosztani, de fontos számodra a személyes jelenlét, akkor gyere el, beszélgessünk rólad, arról, ami Neked fontos. Bármilyen LMBTQ+ témával szívesen foglalkozunk biztonságos és elfogadó közegben. (Macesz terem, emelet)
· LMBT Élő Könyvtár, ahol személyes történetét osztja meg veled az általad választott LMBTQ ember, bármilyen kérdést feltehetsz neki, az életéről, az LMBT közösségről. (Gombóc terem, emelet)
· Őszinteség és önkifejezés: Erőszakmentes kommunikáció tréning Pogány Anikóval. Gyakorlati workshop az őszintébb és békésebb kapcsolatokért, családon belül és kívül. (Salom Klub, földszint)
15.45-16.15 szünet – Büfé az emeleti folyosón
16.15-17.45 Beszélgetés Murányi László újságíró készülő LMBT riportkönyve kapcsán beszélget az egyik interjúalanyával, Oláh Ibolya énekesnővel. (Nagyterem)
17.45 -18.00 Zárszó (Nagyterem)

AZ ESEMÉNY INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!
Regisztrálni itt lehet:
docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdxYC9xi8qm77Osil83lJUTzCzfAkiYs0XagJaxCYBX9ELfJw/viewform

A rendezvény a 26. Budapest Pride Fesztivál programsorozatának része. A többi programért kattints az alábbi linkre: budapestpride.hu/fesztival/program. A rendezvényen a Budapest Pride Házirendje érvényes: budapestpride.hu/hirek/a-budapest-pride-rendezvenyeinek-hazirendje” //// “This event is the part of the 26th Budapest Pride Festival. For more events please follow this link: budapestpride.com/festival/schedule/. This event falls under the regulations of Budapest Pride’s house rules: budapestpride.hu/hirek/a-budapest-pride-rendezvenyeinek-hazirendje

Tovább az esemény oldalára »