Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kint sincs senki / There’s nobody out there

  Kőleves Kazinczy utca 39-41
Budapest, 1075 Magyarország
 
   

Háborúban frontvonalak mentén élünk, külső és belső frontvonalak mentén. A második világháborúban az otthon, a saját nemzet is demarkációs vonalak mentén hasadt.
Kik azok, akik választhatták a szabadságot? Kik azok, akik kockázatot vállaltak már a születésükkel, vagy azzal, ha gyermeknek adtak életet? Mik azok a pillanatok, amikor átléphetünk egy határvonalat?

Ezekre a kérdésekre keresi előadásunk a választ, amelyet 18 középiskolással végzett közös kutatómunka eredményeként hoztunk létre, a holokausztot megélt idős emberek személyes történetei alapján. Az előadás helyspecifikus szemléletű, helyszínei az egykori gettó területén találhatóak, amelyek között egy színházi séta keretében vezetik majd végig nézőinket.

Az előadás a Személyes történelem program keretében született, amely második éve valósul meg Budapesten a holland Theater Na de Dam produkció támogatásával. A január 27-i Nemzetközi Holokauszt Emléknaphoz kapcsolódva másik 5 európai nagyvárosban valósul meg hasonló ifjúsági program a budapestivel egyidőben: a színházi megemlékezéséhez kapcsolódik egy-egy csoport fiatal Prágában, Amszterdamban, Koppenhágában, Brüsszelben és Berlinben.

Előadók: Kardos Kíra, Czivinger Adriána Kíra, Azary Kitti, Krity Virág, Nagy Nóra Alma, Tóth Bálint Gábor, Gomaa Camelia, Zemen Gergő, Lehel Fanni, Penke Amina, Erdősi-Szűcs Veronika, Lengyel Anna, Reinhardt Bora, Mezei Luca, Lengyel András, Somogyi Dalma, Szuszky Gergő, Búzási Kamilla

Rendező: Kallós Viola
Rendezőasszisztens és produkciós vezető: Borbás Gergő
Dramaturg, konzulens: Linda Bosch
Produkciós asszisztens: Csatár Eszter
Programvezető: Kallós Viola
Kommunikációs partner: JCC Budapest – Bálint Ház
Támogatók: Kőleves Vendéglő, Carmel Étterem, MAOIH, Weinberger Judaica

Jegyárak:

1200 – diák/nyugdíjas
2400 – normál
3600 – támogatói

VASÁRNAPRA MINDEN JEGY ELKELT!
Hétfőre tudtok még jegyet vásárolni!

JEGYVÁSÁRLÁS:
www.szemelyes-tortenelem.eu

Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS