Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kiadás előtt a Pizza Kamikaze alapját adó Etgar Keret kisregény

  Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház Jurányi utca 1
Budapest, 1027 Magyarország
 

Már előrendelhető a Pizza Kamikaze alapjául szolgáló Etgar Keret kisregény, a Boldog boldogultak. Ennek apropóján akciót és játékot is hirdet a Gólem Színház.

A Libri Kiadó gondozásában az idei Nemzetközi Könyvfesztiválra jelenik meg Etgar Keret Boldog boldogultak című kisregénye, mely a kiadó honlapján kedvezményesen már előrendelhető.

A kisregény magyarországi megjelenésének apropóján a következő Pizza Kamikaze előadásra (március 29.) 2800 Ft helyett 2000 Ft-ért válthatók most. Kedvezményes jegyek itt vásárolhatók (foglalás a [email protected] vagy a +36207760744).

Ráadásul az évad végéig tartó játékot is hirdet a Gólem Színház: a Pizza Kamikaze nézői között 5 darab, a szerző által dedikált könyv kerül kisorsolásra. A játékkal kapcsolatos részletek a színház facebook oldalán találhatóak.

Etgar Keret ugyanazzal a recepttel dolgozik, mint nálunk Örkény István tette egykor: egyszerű, tömör, bárki számára könnyen érthető nyelven, remek humorérzékkel és iróniával ábrázolja az élet legfonákabb dolgait. Novellái könnyed olvasmányok, melyekből egyet-egyet kényelmesen elolvashatunk a buszon két megálló között, de ha egy kicsit is odafigyelünk rájuk, az emberi kapcsolatok, a szeretet, a szerelem, a magány komplikált és gyakran zavarba ejtő problémáival találjuk szembe magunkat.

A Boldog boldogultak borítója

 

A Boldog boldogultakat Borgula András fordította héberről magyarra és Vinnai András írta színpadra a Gólem Színház számára. A darab a novella központi helyszínéről kapta a Pizza Kamikaze címet.

Egy nagyvárosba érkeznek az öngyilkosok, és úgy élnek tovább ebben a furcsa világban, ahogyan végeztek magukkal. Vérző csuklóval, elkékült orcával vagy épp lyukkal a halántékukon tengetik napjaikat az örökkévalóságig. A főhős, Háim még csak két napja dolgozik a Kamikaze pizzériában, amikor olyan hírt kap, amely alapjaiban változtatja meg addigi halálát.

A történet, miközben végig az öngyilkosok szemszögéből szemléli a világot, egészen rendkívüli módon himnuszt zeng az élet fontosságáról és a halálba menekülés értelmetlenségéről.

jelenet a Pizza Kamikaze c. előadásból

 

Játsszák: Bánki Gergely, Hajmási Dávid, Hay Anna, Huzella Júlia, Kardos Róbert, Schmied Zoltán, Rendezte: Borgula András

Az előadás helyszíne: Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház (1027 Budapest, Jurányi u. 1.)

A következő előadások időpontjai: 2015. március 29. és április 24.