Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

JIDDISE MÁME JUKEBOX / Zsidó Kulturális Fesztivál

  Dohány utcai Zsinagóga Dohány utca 2
Budapest, 1074 Magyarország
   

KINYÍLIK A MAMA ZENEI VARÁZSDOBOZA

Hazai és nemzetközi sztárfellépők közreműködésével zenei világpremierre invitáljuk kedves közönségünket a Leonyid Gutkin által vezetett Binah Orchestra előadásában. Fellép Bereczki Zoltán, Gubik Petra, négy Kuna-testvér, Müller Péter Sziámi, Pásztor Anna, a külföldi fellépők kötött lesz az izraeli Amber Revival formációt alkotó Netta Nimrodi és Arie Burshtein, a Rox Brothers zenekart megalapító orosz Alex és Nikita Pozdnyakov, fellép továbbá Viktoria Koloszova énekesnő Ukrajnából.

A mostani produkciójuk igazi világpremier, hiszen a Leonyid Gutkin ötlete nyomán született showműsort most elsőként a 25. Zsidó Kulturális Fesztivál közönsége hallhatja és láthatja. Az alapötlet az, hogy Leonyid Gutkin az édesanyja – egy igazi jiddise máme – emlékére olyan estet állított össze, amely az édesanyja „varázsdobozának” zenei kincseit tartalmazza. A Binah Orchestra tagjai magyar sztárok és Leonyid Gutkin zenészbarátai szerte a világból, akik erre a showra álltak össze.

A Moszkvában született Leonyid Gutkin – aki sokáig Los Angelesben dolgozott, két éve pedig Budapesten él – az orosz és nemzetközi zenei élet ismert muzsikusa, zeneszerzője és producere. A Szovjetunióban annak idején a progresszív rockzene élcsapataként számontartott Avtograf zenekar basszusgitárosa és dalszerzője volt, majd az Egyesült Államokba költözött, ahol éveken át s Los Angeles-i zenei élet világszínvonalú előadóival és producereivel dolgozott együtt.

Ízelítő gyanánt álljon itt néhány dal a mama „varázsdobozából”: Jiddise Máme (ez az ismert dal három verzióban lesz hallható, mivel ez a koncert főtémája); L’chayim (Hegedűs a háztetőn); klezmer-egyveleg; Wedding March (Mendelssohn); Jaj, cica, eszem azt a… (Csárdáskirálynő); Summertime (George Gershwin); Hound Dog, Jailhouse Rock (Elvis Presley); We Didn’t Start The Fire (Billy Joel); Knocking On Heaven’s Door (Bob Dylan); Are U Gonna Go My Way (Lenny Kravitz); Halleluja (Leonard Cohen)

•● A KONCERT RÉSZLETES LEÍRÁSA ●•
www.zsidokulturalisfesztival.hu/programok/jiddise-mame-jukebox-kinyilik-a-mama-zenei-varazsdoboza

•● JEGYÁRAK ●•
3900-10900 Ft

•● JEGYVÁSÁRLÁS ●•
broadwayticket.jegy.hu/program/zsido-kulturalis-fesztival-jiddise-mame-jukebox-150601/1020640

•● A FESZTIVÁL ●•
25. Zsidó Kulturális Fesztivál – Fesztiválünnep színezüstben 2023. szeptember 3-12.

Egyedi produkciók, különleges művésztalálkozások, eredeti, fiatal tehetségek bemutatkozásának szem- és fültanúi lehetünk. Egy nemzetközi művészcsapat jóvoltából egy rendkívül izgalmasnak ígérkező, igazi emberi érzelmekkel átszőtt zenei világpremiert is megtekinthetünk, amely éppen tőlünk indulhat el világhódító útjára.
A Zsidó Kulturális Fesztivált a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) és a Broadway Event Közhasznú Nonprofit Kft. szervezi. Találkozzunk minél többen: Ünnepeljenek velünk, tapsoljunk együtt az egyetemes és zsidó kultúrának!

•● A FESZTIVÁL TELJES PROGRAMJA ●•
www.zsidokulturalisfesztival.hu/programok-2023

•● JEGYEK KAPHATÓK ●•
Jegyek kaphatók a Broadway jegyirodákban, a www.broadway.hu és a www.jegy.hu oldalon, valamint a Belvárosi Színház jegyirodájában.

Tovább az esemény oldalára »