Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Izraeli Filmfesztivál

  Restro Puskin Semmelweis u. 2
Budapest, 1052 Magyarország
   

Nemrégiben bemutatott izraeli filmeket vetítünk a december 4. és 9. között megrendezésre kerülő XVIII. Izraeli Filmhéten, amely az Izraeli Nagykövetség és az Izraeli Kulturális Intézetben együttműködésében valósul meg.

A filmhétegyik legnagyobb sikerének ígérkezik A zöld herceg – A Hamasz fia. A valós tényeken alapuló thriller Moszab Hasszán Juszefről, a Hamasz egyik vezetőjének fiáról szól, aki az izraeli hírszerzést különösen fontos információkkal látta el. A „Zöld Herceg” kódnevű férfit sikerült beszervezni és egy évtizeden át saját népe ellen kémkedett. Terror, árulás, pokolian nehéz döntések és egy politikai szembenálláson is átívelő barátság története ez a film.

A bemutatásra kerülő filmek közül korábban nagy közönségsikert aratott a Zéró Motiváció is, amely két barátnő történetét mutatja be. Zohár és Daffi együtt katonáskodnak egy tüzérségi támaszpont irodájában Izrael déli részén. A film a katonalányok életének bemutatásával keserédes bepillantást nyújt az izraeli hadsereg világába, realisztikus, szürreális, humoros vagy éppen komoly hangvételű jelenetekben mutatja be a katonai gépezet működését.

“A XVIII. Izraeli Filmhét több mint egy érdekes kulturális rendezvény. Az idén vetített filmek bemutatják a jelenlegi izraeli politikai helyzetet, és közelebb hozzák a modern Izrael társadalmát a magyar nézőkhöz.

A filmek többsége eredeti héber nyelven, magyar felirattal kerül vetítésre.

Bővebb információ a filmekről, vetítési időpontok és részletes leírás itt: www.izraelikultura.hu/programok/2014/12/04/izraeli_filmhet_2014

Tovább az esemény oldalára »