Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Hegedűs D. Géza a Bálint Házban

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
 

Ki ez az ember? Messziről jött, messzire ért, és nem fogja be a száját. Portrék másképpen Csáki Judittal – közéleti párbeszéd olyan személyiségekkel, akik szerint a közélet a közé.

Hegedűs D. Géza nagyívű pályájának a részletei is érdekesek: hogyan lett a hősből karakter, méghozzá ezerarcú karakter. Miközben ki nem lépett a Vígszínházból, láthatjuk függetlenekkel, láthatjuk kiállni ügyekért, ott van az első sorban, ha elesettekről, igazságtalanságokról, megalázottakról van szó. És közben osztálya végez a főiskolán, tanítványai immár a pályatársai, és nem szűnik meg óvó figyelemmel kísérni őket. Főszerepet visz a Vígszínház Revizorában, Bodó Viktor kortárs Magyarország-szatírájában. De ki ez az ember? Messziről jött, messzire ért, és nem, nem fogja be a száját. Remélem, most sem fogja – én minden esetre kérdezni fogom.

Hegedűs D. Géza

A sorozatról:

Itt élünk, ma élünk itt; ebben az országban, ebben a városban telnek a hétköznapjaink és az ünnepeink. Beszélgetőtársaimnak a kultúra mindennapi kenyere, a hazánk – szintén. A maguk eszközeivel küzdenek azért, hogy jobb legyen, nemcsak nekik, hanem mindenkinek. És közben ők maguk, tevékenységük vagy műveik a szélesebb közönség számára is láthatók, hozzáférhetők – ismeretlen ismerőseink. A Bálint Ház beszélgetés-sorozatában róluk, életükről is szó esik, de szándékunk szerint elsősorban közös dolgainkról cserélünk eszmét. Arról, ami mindannyiunkat körülvesz; legyen az a látható környezetünk, Budapest utcái, épületei, a köztünk élő szegények, és a média, a színház, a könyvek – vagy a láthatatlan: múltunk és jövőnk, gondolataink. Beszélgetünk. Közös dolgainkról, férfiak és nők, zsidók és katolikusok, vallástalanok és hagyománytisztelők, mi mind, akik itt élünk, ma élünk itt, mert ez a mi országunk.

A sorozat már meghívott vendégei: Király Júlia, Závada Pál, Presser Gábor, Parti Nagy Lajos, György Péter, Radnóti Sándor, Majtényi László, Csákányi Eszter, Kálmán Olga, Fischer Iván, Esterházy Péter, Baán László… – és még sokan mások… 

Jegy


Belépő: 900 Ft
Kedvezmények: Bálint Ház tagságival: 700 Ft; Nyugdijas és felsőokatatási diákigazolvánnyal: 700 Ft
Bálint Ház Hűség Kártyával ingyenes.

Középiskolás diákigazolvánnyal ingyenes.
Sajtójegyért kérjük, hogy regisztráljanak a [email protected] címen.