Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Dor Hadas és a Haver a Bánkitón

  Bánki-tó Bánk, Magyarország
   

Idén is ott leszünk a Bánkitón, és a szuper izgalmas Buborék témakört járjuk majd körbe. A programokat a Bánkgyöngye panziób szaletlijében tartjuk majd, a tóparttól pár percre, szemezgessetek a programokból, és találkozzunk ott!

CSÜTÖRTÖK

Talmud nem csak nőknek: Talmud a Tóparton: a Te sztorid – Improvizációs színház az Itt és Most Társulattal

CS 18:00-20:00 @ Bánkgyöngye Szaletli
A Talmud a Színpadon első fesztiválja lesz az idei: mi hozzuk a Talmud történeteit, Ti a sajátotokat, és bármi megtörténhet. A Bánkitó a szabadság otthona évről-évre számunkra, a hely, ahol nem számít, ki kormánypárti és ellenzéki, mit eszik, mit gondol, mit tud, mit remél, visszahúzúdó vagy partiarc, hány gyerek, hány szoba, hány kerék, mindegy. Csak az számít, hogy együtt vagyunk és tudunk beszélgetni. Akárcsak a Talmudban vagy az imprószínházban. Vita, amelyet körülfolynak a kommentárok, ahol mindenki egyszerre beszél, ez a Talmud. És ilyen az a színház is, amelyben mindenki főszereplő. Hogy mi dolga van Veled és a történeteddel a Talmudnak, hogy mindez együtt – Te és a szöveg – hogyan léptek fel egyetlen feszült és vidám drámában, amely olyan mély, vicces és súlyos, amilyen az élettörténetünk, az csak itt és most derül ki. Igazi lesz, élő és fontos, de semmiképpen sem komoly. Gyere a Tóra, és mártózz meg a Talmud tengerében.

PÉNTEK

Haver Alapítvány: Hé’ Haver, itt egy kvíz! #zsidóság
P 16:00-17:00 @ Bánkgyöngye Szaletli

Mindig is szeretted a buborékfújóból kifújt szappangömböket kipukkasztani? Ugye milyen kellemes és felszabadító érzés volt? Most újra megteheted, de képzeld el, hogy Te bent vagy egy sztereotípiákkal teli buborékban! Megvan? Akkor most képzeld el azt is, hogy lehetőséged van alóluk felszabadulni! Nagy örömünkre szolgál, hogy segíthetünk benne! Jön pár zsidó Haver és hoz Neked egy fergeteges kvízt sok jókedvvel, nevetéssel és érdekes fordulatokkal! Pukkasszunk ki minden buborékot és romboljunk együtt tévhiteket!

Haver Alapítvány: Mit gondolnak a Bánkiak a zsidókról? – A Haver önkéntesei interjúztak a Bánkiakkal. #kutatás #zsidóság
P 17:00-19:00 @ Bánkgyöngye Szaletli
Előítélet Kvíz! Szerinted mit gondolnak a buborékon kívül a zsidókról? Meg tudod tippelni, hogy melyek a magyar társadalomban a leginkább jelenlévő sztereotípiák? Gyere el és teszteld a megérzéseidet a Haver csapatával! A Haverosok a fesztivált megelőzően bánki lakosokkal is interjúztak, hogy megtudják, mit gondolnak ők a buborékról. A kvíz után az interjúk eredményéről is mesélünk.

Zenés szombatfogadás a Dor Hadassal #szombatfogadás
P 19:30-21:00 @ Bánkgyöngye Szaletli
A Dor Hadas közössége egész évben tart zenés, interaktív szombatfogadásokat az Aurórában, melyből egy igen különleges ízelítőt hoz most a Bánkitó közössége elé.

SZOMBAT

Haver Alapítvány: Mit gondolnak a középiskolások a zsidókról? #beszélgetés #identitás
SZO 16:00-18:00 @ Bánkgyöngye Szaletli
Mit gondolnak a középiskolások a zsidókról? Gondolnak egyáltalán valamit? Szerintük ki a zsidó és mi a zsidóság? Vannak-e köztük antiszemiták vagy az előítéleteket is csak hírből ismerik? A több, mint 15 éves Haver Informális Zsidó Oktatási Közhasznú Alapítvány az első olyan szervezet Magyarországon, amely iskolai órák keretében informális oktatási eszközökkel tart gondolatébresztő foglalkozásokat a zsidóságról: vallásról, identitásról, hagyományról, a magyarországi zsidóság múltjáról és jelenéről. A workshop keretében Haver önkéntesek mesélnek nektek az évek során felhalmozódott tapasztalataikról.

„Kiűzetés a Paradicsomból” – filmvetítéssel egybekötött beszélgetés a menekültek helyzetéről Izraelben.

SZO 18:00 – 20:00 @ Bánkgyöngye Panzió
A dél-szudáni és eritreai menekültek helyzete Izraelben egy nagyon bonyolult téma, amelyet az alapból rendkívül összetett izraeli valóságban nem könnyű kezelni. Dél-Tel Aviv legelmaradottabb „szomszédságaiban” a lakosok számára olyan emberek, akik ellehetetlenítik a már eleve is nehéz életet. A „Kiűzetés a Paradicsomból” című izraeli dokumentumfilm megörökíti a történetét néhányuknak, akiknek Izrael volt az egyedüli haza, amit ismertek, és a héber a nyelv, amelyen játszottak és álmodtak. Közülük többen a dél-tel avivi Campus Bialik-Rogozin Iskolába tanultak, ahol kizárólág alacsony szocioökonómiai hátterű bevándorló és menekült gyerekek járnak elsőtől tizenkettedik osztályig. A vetítést követő beszélgetés vezetője Kárpáti István, aki öt éve él Izraelben, ahol az említett dél-tel avivi iskolában dolgozik drámatanárként.

Havdala avagy, Anonim Bánkitó Fesztiválozók Köre // Mi történt velünk eddig? #szombatbúcsúztatás

SZO 20:00-22:00 @ Bánkgyöngye Szaletli
Szombatbúcsúztató szertartás. Körbe ülünk, gyertyát gyújtunk és egy kicsit mesélünk egymásnak arról, hogy mi történt velünk Bánkon tegnap este óta. A program természetesen az azon résztvevők aktivitásán múlik és minden sztori a közös titkunk marad.

Tovább az esemény oldalára »