Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

DIY Zsidóság – Találd meg velünk a saját utad!

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
   

A Budapest JCC – Bálint Ház programsorozatot indít mindazoknak, akik szeretnék a zsidó ünnepeket testközelből megismerni.

Gyere el, ha…:
✡️ gyerekeid vannak, és szívesen bevonnád őket egy zsidó programba
✡️ szeretnél otthon ünnepelni, de nem tudod, hogyan tedd
✡️ vannak kérdéseid, vagy épp, hogy nincsenek
✡️ biztonságos tanuló terepre vágysz

Nálunk nincs elvárás, nincs ítélkezés, és sem nyelvtudás, sem bármilyen előképzettség nem szükséges.
A programok az ünnepekhez igazodnak, és azok gyakorlati megvalósításához adnak segítséget.

Az egyes alkalmakon először egy előadás keretében elméleti, majd gyakorlati formában ismerkedhetsz meg az ünnepek megtartásának részleteivel.

Márciusi témánk: Purim, a legvidámabb ünnepünk.🥳 Vagy mégsem?🤔

A Purim az egyik legsokrétűbb ünnepünk – a zsidók megmenekülése örömre és vidámságra ad okot, ám Eszter története sok, ma is aktuális kérdést vet fel, mint például a szabad akarat és az eleve elrendelés problémáit, vagy éppen azt, hogy ki és hogyan tudja eldönteni, hogy valami jó, avagy rossz?

Az előadás során a fenitek mellett az ünnephez kapcsolódó szokásokról is beszélgetünk, utána pedig megtanulunk Hámán táskát sütni.👩‍🍳 Így a komoly témák után biztosan édes szájízzel, és sok új tudással térhettek majd haza.

🎓Programtartók
👩Kőszegi Juci informális oktató. Szerzője (mások mellett) a “Hittan munkafüzet első osztályosoknak – történetek a Tórából” című oktatási anyagnak, amelyből a Lauder Iskola diákjai, illetve minden, zsidó hittanra beíratott diák tanul ma Magyarországon. Korábban a Bálint Ház gyermek és ifjúsági programjainak, jelenleg a felnőtt és oktatási programok szervezője. Az Éld át! interaktív, érzékenyítő foglalkozás kidolgozója. Több ifjúsági szervezet tanácsadója.

👩‍🦱Wéber Edina judaisztika szakos végzettséggel és vallásos háttérrel világszerte számos zsidó közösség jó ismerője, a JCC Budapest – Bálint Ház több, felnőtteknek szóló, zsidó hagyományokat rendhagyó módon megismertető korábbi, illetve jövőbeli programjának gazdája (SMAntra, Melton School of Adult Jewish Learning).

✏️Jelentkezés
Az esemény klub jellegénél fogva kizárólag az első 15 jelentkezőt tudjuk csak regisztrálni és beengedni a terembe:
🔗web.balinthaz.hu/Event/diy_zsidosag_2020-02-02

🎫Belépő
🧑1500 Ft / alkalom
👪Családi jegy (két felnőtt részére): 2500 Ft / alkalom
Gyerekeknek 14 éves korig ingyenes a program.

A jegy magában foglalja az Éden játszóház használatát gyeremek(ei)d számára🐻, felügyelettel, az alkalom témájához kapcsolódó foglalkozással, és egy könnyű ebédet minden résztvevőnek.🥪

Tovább az esemény oldalára »