Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Chanoch Ze'evi: Hitler gyermekei (Hitler`s Children)

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
   

Az EGYEDÜLÁLLÓ Magyarországon nem vetített izraeli-német dokumentumfilm vendégelőadója Heller Ágnes, aki a maga rendkívüli tudásával értékeli a látottakat, illetve szívesen válaszol a nézők kérdéseire. Bálint Filmklub Perlaki Tamással

A film alkotói a náci rezsim vezetőinek leszármazottait keresték fel, nevezetesen Heinrich Himmler, Hans Frank, Hermann Göring és Rudolf Höss gyerekeit, unokáit. Az utódok elmesélik életüket, illetve azt a folyamatot, amelynek során szembesülni kényszerültek azzal, hogy milyen emberiség elleni bűntetteket követtek el egykoron apáik, nagyszüleik, akikre gyermekként felnéztek. Majd találkoznak az áldozatok utódaival és együtt próbálnak választ találni arra, hogy miért is történhetett meg mindez.

színes, izraeli-német dokumentumfilm, 59 perc, 2011 (12)

Házigazda-moderátor: Perlaki Tamás filmesztéta 

Stáblista:
rendező: Chanoch Ze’evi
operatőr: Yoran Millo
zene: Ophir Leibovitch
producer: Chanoch Ze’evi
vágó: Arik Leibovitch
 
szereplő(k):
Bettina Göring
Katrin Himmler
Monika Hertwig
Rainer Höß
Eldad Beck
 

Perlaki Tamás filmesztéta, a Bálint Filmklub házigazdája


A világ filmtermése nagyban hasonlít a művészeti iparágak kibocsátására, azaz a filmek többségében az idő elverésére szolgálnak, egy kevés hányadukban míves iparos munkák vagy fejlődést tágító újdonságok, de, és ez a lényeg: itt-ott felcsillan néhány valódi gyémánt, remekmű. Ezt keressük sokan, filmes aranymosóként. Hál Istennek, többen törik előttünk az utat, összeszedegetik helyettünk mindazt, ami a végtelen filmözönből aranyrögként fénylik elő: ilyen biztos támpont Perlaki Tamás filmesztéta is. Nála (az ő ritka filmklubjaiban, sorozataiban) nem lehet látni sem rossz, sem érdektelen filmet. Az általa kínált bemutatókon mindig fellelhetőek a valódi tehetségek, a tartósan, több generációban erős élmények, a lassan feledett nagy alkotók, nagy színészek. Perlaki Tamás mozijába passzívan beülni kár, az általa kínált felfedező út teljes embert kíván, de mindig megéri!
Heti program: perlakifilmklub.com/

Jegyfoglalás

Belépő: 1000 Ft, Program kártya 800Ft

Tovább az esemény oldalára »