Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Az egyházak és a kisegyházak helyzete Magyarországon

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
 

Az egyházügyi törvény, amelyről az Európai Unió is negatív véleményt, kritikát és határozatot/döntést fogalmazott meg, változatlanul ellehetetleníti a kisegyházak helyzetét és működését. Csepregi András, Iványi Gábor, Verő Tamás. Közéleti Kávéház Pikó Andrással a Bálint Házban!

Az előadássorozat elsődleges célja aktivizálni a civileket a közvéleményt foglalkoztató fontosabb témákat illetően. Ennek legfontosabb eszköze a szakszerű szempontok alapján történő tájékozódás és beszélgetés a politikai kultúra, a gazdasági és jogi környezet, illetve a társadalmi problémák kérdéseiben/ről. Az előadássorozat egyes alkalmain országosan ismert kutatók, egyetemi oktatók, politikusok és a témával foglalkozó és azt jól ismerő közéleti személyek beszélgetnek.

Házigazda: Pikó András, újságíró

Beszélgertőtársak: Csepregi András, Iványi Gábor, Verő Tamás

Az egyházügyi törvény, amelyről az Európai Unió is negatív véleményt, kritikát és határozatot/döntést fogalmazott meg, változatlanul ellehetetleníti a kisegyházak helyzetét és működését. A történelmi egyházak működése illetve annak „támogatása, finanszírozása” sem zökkenőmentes. Hogyan és mit kellene tenni? Vannak jó példák?

Jegy


Belépő: 900 Ft
Kedvezmények: Bálint Ház tagságival: 700 Ft; Nyugdijas és felsőokatatási diákigazolvánnyal: 700 Ft
Salom Klub tagságival 500 ft
Bálint Ház Hűség Kártyával ingyenes.

Középiskolás diákigazolvánnyal ingyenes.
Sajtójegyért kérjük, hogy regisztráljanak a [email protected] címen.