Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Budapest Klezmer Band

   

A TISZAÚJVÁROSI TAVASZI FESZTIVÁL ESEMÉNYE:
BUDAPEST KLEZMER BAND KONCERT
Vendég: JORDÁN ADÉL

A több mint 33 éves Budapest Klezmer Band ismét fergeteges muzsikával üdvözli a klezmer zene kedvelőit. A világszerte ismert magyar zenekar egyedi hangulatú  koncerttel érkezik a Tiszaújvárosi Tavaszi Fesztiválra.
A Budapest Klezmer Band – az együttes alapítója és vezetője, a munkácsi származású Jávori Ferenc „Fegya” által írt és hangszerelt klezmer dallamokat, tradicionális zsidó zenét játszik. Ezek az ismert dallamok Közép-Kelet-Európa azon területéről származnak, ahol a zsidó zenei kultúra egykor virágzó volt.

A neves zenészek igazán lendületes, humorral átszőtt zenei produkciókkal szórakoztatják majd az érdeklődőket.
Jávori Ferenc Fegya, a klezmer zene igazi mestere, az újév köszöntő esten mindegyik remekművéből, a „Purimtól, a Menyasszonytáncig” felcsendülnek klezmer dallamok.
Fegya nevéhez fűződik a a „Purim, avagy a Sorsvetés” című, a Győri Balettel közös produkció, ő a szerzője a „Klezmer Szvitnek” is, melyet a Rolla János vezette Liszt Ferenc Kamarazenekarral adtak elő, és fantasztikus sikert hozott a „Menyasszonytánc” című klezmer-musicalje is a Budapesti Operettszínházban. De egyik koncert műsorából sem maradhat ki a Madách Színházban játszott nagy sikerű „Hegedűs a háztetőn” világhírű musical egy-két dala vagy a szintén Fegya által komponált, a Pécsi Nemzeti Színházban bemutatott „Getto” c. musical-dráma egy-egy dallama.
A Budapest Klezmer Band Európában és Amerikában egyaránt ismert és közkedvelt, sokoldalúságukról számos koncerten tettek már tanúbizonyságot.

A májusi koncertjén a klezmer zenekar vendége Jordán Adél, a Budapesti Katonai József Színház művésze lesz. A Máté Erzsi-, a Junior Príma-és Bezerédi-díjas színésznő nem először áll a klezmer zenekarral egy színpadon, a korábbi közös koncert sikerek miatt újabb közös fellépésre invitálták a népszerű művésznőt, aki örömmel fogadta a meghívást.

ALKOTÓK:
Jávori Ferenc „Fegya” – zongora
Nagy Anna – harmonika
Kohán István – klarinét
Vég Balázs – dob
Gazda Bence – hegedű
Barbinek Gábor– harsona
Máthé László – nagybőgő

Helyszín: Derkovits Művelődési Központ színházterem
Időtartam: 90 perc

Tovább az esemény oldalára »