Beszélgessünk a zsidóságról és cigányságról közösen – Budapest

  Mozaik Zsidó Közösségi Hub Ferenciek tere 7
Budapest, 1053 Magyarország
   

Érdekelnek a társadalmi problémák és megoldások az oktatás területén? Kíváncsi vagy rá milyen tévhitek keringenek cigány és zsidó témában a köztudatban? Vajon ebből mennyi szivárog be az iskola falai közé?

Ha szeretnél válaszokat kapni, illetve benned is megfogalmazódtak kérdések a kisebbségek kapcsán, jelentkezz a képzésünkre!

Az eseményünk elsősorban gyakorló pedagógusok, szociális szférában dolgozó szakemberek, egyetemi (pedagógia, andragógia, szociális munka, szociálpedagógia és szociológia szakos) hallgatók számára hirdetjük, de természetesen más területről érkezők a téma iránt érdeklődő jelentkezését is fogadjuk.

A képzés lehetőséget teremt a résztvevők számára a zsidóságról, a cigányságról és úgy általában a kisebbségi létről érthető és közvetlen módon, személyes történeteken keresztül beszélgetni, valamint gondolkodásbeli segítséget nyújt az előítéletmentes gondolkodásra és a nyitottságra való nevelés terén.

A foglalkozás során megosztjuk a középiskolákban szerzett oktatási tapasztalatainkat is.

A képzési program térítésmentes de regisztrációhoz kötött, minimum 12 maximum 30 résztvevőnek tudjuk egyidőben biztosítani.
A jelentkezésed sikerességéről és a képzés további információiról e-mailban értesítünk!

Jelentkezés: https://forms.gle/ZxDV1GFTf5oCCDBS6
Szervezetekről:

Uccu
Célunk, hogy csökkentsük a társadalomban a romákkal kapcsolatos tévhiteket és előítéleteket, hogy mindannyian egy befogadóbb és nyitottabb világban élhessünk. Az elfogadás hiánya leggyakrabban az ismeretek hiányából ered. Magyarországon a cigányellenes emberek jelentős része nem is igazán ismeri azokat, akiket elutasít, ezért mi azon dolgozunk, hogy általános és középiskolás diákoknak teremtsünk lehetőséget a találkozásra és a beszélgetésre roma fiatalokkal.
www.uccualapitvany.hu

Haver
A Haver Informális Zsidó Oktatási Közhasznú Alapítvány elsődleges célja a társadalomban meglévő, zsidósággal kapcsolatos tévhitek eloszlatása. Önkéntes oktatóstábunk elsősorban középiskolai tanulóknak tart interaktív órákat informális oktatási eszközökkel a zsidóságról. A foglalkozások során szituációs játékokkal, gondolatébresztő gyakorlatokkal, moderált vitával és videofilmekkel igyekszünk segíteni a résztvevőknek, hogy egymás véleményére nyitottan, minél több új információval térjenek haza.
www.haver.hu

Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS