Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Az emlékezet rezonanciái az Izraeli Kulturális Intézetben

  Izraeli Kulturális Intézet Paulay Ede utca 1
Budapest, 1061 Magyarország
 

A holokauszt túlélő Lili néni és az általa bújtatott Anikó emlékezik vissza abban a filmben, amelyet a Lauder Iskola diákjainak kamerája rögzített és most bemutatásra kerül az Izraeli Kulturális Intézetben. A megrázó vallomásokat vers-, prózarészletek és zenei betétek is színesítik.

A Lauder Javne Iskola a Civil Alap 2014. sikeres pályázata jóvoltából „Az emlékezet rezonanciái” címmel egy oktatási és összművészeti projektet dolgozott ki több diák és kolléga aktív részvételével. A projekt keretein belül több vidéki és határon túli oktatási- és művelődési intézményt, hitközséget keresnek fel a 2014-es év során, és júniusban az Izraeli Kulturális Intézetben is bemutatják projektjüket.

A komplett összművészeti, multimédiás előadás gerincét a Lauder Iskola diákjai és tanárai által készített dokumentumfilm, a „Lili és Anikó” alkotja. A holokauszt túlélő Lili néni anno egy zsidó családot, köztük az akkor kislány Anikót bújtatta a vészkorszak legsötétebb napjaiban Budapesten. Visszaemlékezésük maga az élő történelem, melyet a Lauder Iskola diákjainak kamerája rögzített az utókor számára. A filmet több részletben vetítjük le, melyek között vers és prózarészletek hangzanak el a diákok tolmácsolásában, továbbá az adott rész hangulatához illő zsidó dallamok csendülnek fel a Z’mirim diák klezmer zenekar előadásában.

A belépés ingyenes.

Időpont és helyszín: 2014. június 19. | csütörtök | 18:00 | Izraeli Kulturális Intézet (1061 Budapest, Paulay Ede utca 1.)