Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Allen Ginsberg kiállítás a Ludwigban

  Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum Komor Marcell utca 1
Budapest, 1095 Magyarország
   

Beat-nemzedék / Allen Ginsberg címmel nyílt november elején virtuális, multimédiás kiállítás a Ludwig Múzeumban, amely betekintést nyújt a beat-nemzedék történetébe. A kiállítás 2014. január 12.-ig tekinthető meg.

Allen Ginsberg

Az Allen Ginsberg munkássága és személyisége köré épített  tárlat betekintést nyújt a beat-nemzedék legendás történetébe, amely az 1940-es években vette kezdetét New Yorkban és San Franciscóban, és amely aztán különféle formában futótűzként terjedt el világszerte. A kiállítás anyagát performansz-felvételek, filmek (köztük olyan klasszikusok, mint a Pull My Daisy), szövegek, fényképek, riportok, kézirat-reprodukciók és eddig még nem publikált dokumentumok alkotják.

Az Allen Ginsberg, Jack Kerouac és William S. Burroughs írásaival jelentkező generáció új nyelvet és életformát vezetett be a második világháború után, és máig érvényes költői víziót alkotott a világról. A kiállítás része Jean-Jacques Lebel kurátor egy korábban még be nem mutatott, Párizsban forgatott interjúja is Ginsberggel.

A kiállítás három franciaországi és egy német intézmény (Centre Pompidou, Metz; Champs Libres, Rennes; Fresnoy, Tourcoing; ZKM, Karlsruhe) együttműködésével valósult meg 2013 tavaszán. Budapesten ezt követően, a helyszínre adaptált számos kísérőprogrammal kiegészítve látható.

A kiállítás 2014. január 12.-ig tekinthető meg.

Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS