Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ajvé, hétfő! – Ajve, pondelok! #24

   

A Komáromi Zsidó Hitközség online programja minden hétfőn 18 órától várja az érdeklődőket a MENHÁZ ONLINE kezdeményezés keretében a világhálón.

Online program Židovskej náboženskej obce v Komárne očakáva záujemcov každý pondelok od 18. hodiny na svetovej sieti v rámci iniciatívy MENHÁZ ONLINE.

Töltsünk együtt egy órát, tanuljunk közösen, beszéljük át ügyes-bajos dolgainkat, mintha csak a Wallenstein Zoltán teremben ülnénk vagy a zsinagóga padjaiban vitatnánk meg a hétköznapok, ünnepek kihívásait.

Strávme spolu hodinu, vzdelávajme sa spoločne, porozprávajme sa o našich problémoch tak, akoby sme sedeli v sále Zoltána Wallensteina, či v radoch synagógy a hovorili o výzvach každodenného života či sviatočných chvíľ.

Napi téma – Téma dňa:

Ember Mária emlékezete/Spomienka na Máriu Ember – Strasshof

Vendégünk Pintér Andrea, az OR-ZSE hallgatója

Našou hosťkou bude Andrea Pintér, študentka židovskej univerzity

Az előadás első felében Ember Mária élete és munkássága kerül bemutatásra, a második részben a strasshofi munkatábort ismerhetjük meg, ahová az írónőt elhurcolták. Itt élte túl a deportálást, a Hajtűkanyar című, műfajt teremtő dokumentumregénye is ezt örökíti meg.

Dr. Balogh István tanár úr kezdeményezésére, ebben a félévben az írónő munkáit tanulmányoztuk, Goldmann Márta tanárnő kurzusán. Az előadássorozat címe, Ember Mária életművének felfedezése nyomán: „Belső utazás” volt.

Pintér Andrea első éves közösségszervező hallgató vagyok az OR-ZSE-én. Közel a félévszázadhoz döntöttem az egyetemi tanulmányok mellett, igen izgalmasan augusztusban a pótfelvételivel volt szerencsém egy “véletlennek” köszönhetően pont ide jönnöm, azóta ez a második otthonom, hazaérkeztem. 🙂
Közel négy éven keresztül foglalkoztam egy civil szervezetnél hajléktalanokkal, valamint egy gyermekotthonnál – szintén önkéntes munkában – a Playback színház terápiás foglalkozásaiban vettem rész. Itt függő gyermekekkel dolgoztunk. Jelenleg – az egyetem mellett -, óvoda építésben működöm közre a Magyarországi Református Egyháznál.

Házigazda/Moderátor: Paszternák András

Regisztráció/Registracia:
zoom.us/meeting/register/tJ0of-usrzMrGt25h7GdqINFCmlXMgPdPKlP

Aki egyszer már regisztrált, használhatja az ekkor kapott linket.

(kapcsolat – kontakt: [email protected])

(A programváltozás jogát fenntartjuk! – Zmena programu vyhradená!)

Tovább az esemény oldalára »