Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ajvé, hétfő! – Ajve, pondelok! #21

   

A Komáromi Zsidó Hitközség online programja minden hétfőn 18 órától várja az érdeklődőket a MENHÁZ ONLINE kezdeményezés keretében a világhálón.

Online program Židovskej náboženskej obce v Komárne očakáva záujemcov každý pondelok od 18. hodiny na svetovej sieti v rámci iniciatívy MENHÁZ ONLINE.

Töltsünk együtt egy órát, tanuljunk közösen, beszéljük át ügyes-bajos dolgainkat, mintha csak a Wallenstein Zoltán teremben ülnénk vagy a zsinagóga padjaiban vitatnánk meg a hétköznapok, ünnepek kihívásait.

Strávme spolu hodinu, vzdelávajme sa spoločne, porozprávajme sa o našich problémoch tak, akoby sme sedeli v sále Zoltána Wallensteina, či v radoch synagógy a hovorili o výzvach každodenného života či sviatočných chvíľ.

Napi téma – Téma dňa:

Herend zsidó öröksége – Vendégünk Bánfalvi-Orosz Eszter

Židovské dedičstvo z Herendu, mesta porcelánu – Našou hosťkou bude Eszter Bánfalvi-Orosz

A Magyar Zsidó Múzeum 2018. október 29. – 2019. április 29. között rendezte meg a Herend zsidó öröksége című időszaki kiállítást. Az akkor bemutatott tárgyakon, főként szédertálakon keresztül beszélünk például a széderestéről, a peszahról. Láthatunk különleges és egyedi szédertálakat, a múzeum gyűjteményéből és máshonnan is, valamint megismerhetjük röviden a herendi porcelánmanufaktúra történetét.

Bánfalvi-Orosz Eszter, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár tárlatvezetője, lassan már 10 éve. Bölcsész és színházas „múltja” is van, eredetileg színházi dramaturg végzettségű. A múzeum kiállításait tolmácsolja általában az érdeklődőknek angolul, franciául, és persze magyarul is. Korábban a Bálint Ház és a Szarvasi Ifjúsági Tábor gyakori látogatója volt. 🙂 (utóbbiba sokszor visszamenne még) Több mint tíz éven keresztül tagja volt egy (amatőr) színházi társulatnak (Budapesti Zsidó Színház, Salto mor(t)ale társulat), ahol főként zsidó vonatkozású darabokban szerepelt, vagy épp a dramaturgi munkákat látta el.

Házigazda/Moderátor: Paszternák András

Regisztráció/Registracia:
zoom.us/meeting/register/tJ0of-usrzMrGt25h7GdqINFCmlXMgPdPKlP

Aki egyszer már regisztrált, használhatja az ekkor kapott linket.

(kapcsolat – kontakt: [email protected])

(A programváltozás jogát fenntartjuk! – Zmena programu vyhradená!)

Tovább az esemény oldalára »