Események betöltése

« Összes EsemĂ©nyek

  • Ez az esemĂ©ny elmĂșlt.

𝟓𝟎𝐊𝐌 KIHÍVÁS ⇉ A VÁROSI PERMAKULTÚRA LEHETƐSÉGEI

  Eötvös10 Eötvös utca 10.
Budapest,
   

Az 𝟓𝟎𝐊𝐌 KIHÍVÁS kapcsĂĄn vĂĄrunk LƑrinczi IstvĂĄn interaktĂ­v elƑadĂĄsĂĄra, melyet tĂĄrlatvezetĂ©ssel folytatunk a RĂłzsa közössĂ©gi kertben!

⇉ A permakultĂșra a termĂ©szettel valĂł egyĂŒttmƱködĂ©s vĂ©gtelen tĂĄrhĂĄzĂĄnak perspektĂ­vĂĄjĂĄt nyitja meg az emberisĂ©g szĂĄmĂĄra.

⇉ A nagyvĂĄrosi Ă©pĂ­tett környezet ugyan korlĂĄtozottabban nyĂșjt lehetƑsĂ©get ökolĂłgia rendszerek lĂ©trehozĂĄsĂĄra, ĂĄm kĂ­sĂ©rleti pĂ©ldĂĄk igazoljĂĄk, hogy a permakultĂșra tervezƑi rendszer az ilyen „hĂĄtrĂĄnyos helyzetĆ±â€ terĂŒleteken is hatĂ©konyan alkalmazhatĂłak.

⇉ SzĂł lesz a permakultĂșra alapjairĂłl, a terĂŒlet feltĂ©rkĂ©pezĂ©sĂ©rƑl, a vĂ­zbiztonsĂĄg megteremtĂ©sĂ©nek lehetƑsĂ©geirƑl, az Ă©lettel teli talajrĂłl Ă©s az egĂ©szsĂ©gmegƑrzĂ©shez szĂŒksĂ©ges Ă©lelmiszerek lokĂĄlis megtermesztĂ©sĂ©rƑl egyarĂĄnt.

⇉ Az elƑadĂĄs sorĂĄn szĂĄmos pĂ©lda mellett LƑrinczi IstvĂĄn permakultĂșra tervezƑ nĂ©hĂĄny sajĂĄt kĂ­sĂ©rletĂ©rƑl is megosztja tapasztalatait a Perma Gang Project-tƑl kezdve egĂ©szen a RĂłzsa közössĂ©gi kertig.
⇉ Az elƑadĂĄst követƑen lehetƑsĂ©g lesz kĂ©rdezni, kötetlenĂŒl beszĂ©lgetni a tĂ©mĂĄrĂłl, majd közösen meglĂĄtogatjuk a RĂłzsa közössĂ©gi kertet, ahol arra is lĂĄthatunk pĂ©ldĂĄt, milyen lehetƑsĂ©gek kĂ­nĂĄlkoznak egy „élettelen” terĂŒlet felĂ©lesztĂ©sĂ©re.

A program INGYENES, ha biztos helyet szeretnél, regisztrålj itt! » forms.gle/SVF8uoBmEdK1hYj69

A kihívåshoz folyamatosan csatlakozhattok! »
forms.gle/63hK2TkrQa74YdTj9

A kihĂ­vĂĄs ideje:
𝟏+𝟏 𝐡𝐞𝐭𝐞𝐬 – OKTÓBER 5.-19.
𝟑𝟎 đ§đšđ©đšđŹ – SZEPTEMBER 19-OKTÓBER 19.
» SOK-SOK INFÓ ITT ⇉ www.marom.hu/50km
» #KIBESZÉLƐ csoport ⇉ www.facebook.com/groups/778136630082469

Mit jelent az 50 km-es “diĂ©ta”?
Az eredeti koncepciĂł az, hogy olyan Ă©lelmiszereket vĂĄsĂĄrolunk Ă©s fogyasztunk, amelyeket 50 km-en belĂŒl termelnek meg vagy ĂĄllĂ­tanak elƑ. Ez pedig azĂ©rt jĂł, mert nem a fĂ©l vilĂĄgon ĂĄtutaztatott Ă©lelmiszerek, hanem szezonĂĄlis, termelƑi, lehetƑleg vegyszer- Ă©s csomagolĂĄsmentes alapanyagok kerĂŒlnek az asztalunkra – pontosabban a gyomrunkba. 🙂
A kihĂ­vĂĄs idƑtartama alatt ezt szem elƑtt tartva, erre törekedve vĂĄsĂĄrolunk Ă©lelmiszert. A legfontosabb: minden elĂ©rt eredmĂ©ny eredmĂ©ny, amivel felhĂ­vhatjuk a figyelmet a klĂ­mavĂ©delemre Ă©s az ökotudatos gondolkodĂĄsra!

Tovåbb az esemény oldalåra »