Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

🦋 KERT-SZAFARI HÉT 🌳

  Auróra Klub Auróra utca 11.
Budapest, Magyarország
   

❗ Egy héten át tartó flashmobot tartunk a természetért a kertünkben. Ez az úgynevezett Bioblitz! Neked csak fotóznod kell! ❗

HÉTFŐ 18:00 – Megnyitó
VASÁRNAP 17:00 – Képnézegetés

🐞 Gyere el a hétfői nyitó eseményre délután 6-ra, ahol néhány makrófotózási trükk mellett azt is bemutatjuk, hogyan lehet a legjobb felvételeket elkészíteni a kert szépséges, apró lakóiról. Ne aggódj, arról is szó lesz, hogyan tudod feltölteni ezeket a képeket az iNaturalist alkalmazásra, ahol a közösség segít a kis lény meghatározásában, és kiderül mit csinál ő a kertünkben.

🪲 Célunk, hogy a hét végére összegyűjtsünk elegendő megfigyelést, hogy elérjönk egy sokszínűség alapszintet. Ezt később felhasználhatjuk az éghajlatváltozás a kertre gyakorolt hatásának megértésére.

Hogy működik?

1. 📲 Töltsd le az iNaturalist appot, vagy regisztrálj az iNaturalist honlapon (www.inaturalist.org/).

2. 🌻 Gyere el a Klíma kertbe, és figyeld meg a biodiverzitás szereplőket (növények, madarakat, bogarakat, virágok, stb.)

3. 📷 Készítsetek fényképeket a megfigyelt állat- és növényfajokról. Nézd meg az útmutatónkat a természetfotózás legjobb módjáról, vagy kérj segítséget egy kerti önkéntestől.

4. 📱 Töltsd fel képeket az appba, és jelöld meg a megfigyelés pontos helyét, így az automatikusan hozzákapcsolódik az “Aurora Kert Biodiversity” projecthez.

Hozzájárulásod automatikusan bekerül az adatbázisba, így a hét végére már láthatjuk, milyen életet élünk meg Józsefváros ezen szegletén. 🙌

Vasárnap 17:00-tól bemutatjuk a hét legjobb felvételeit és legérdekesebb felvételeit. Beszélni fogunk arról is, hogy ezek a lények milyen szerepet játszanak abban, hogy a fiatal zseberdőnk egészséges és boldog legyen. Végül bemutatunk néhány módszert a biológiai sokféleség növelésére a környéken.
A megfigyeléseitek meg lesznek osztva a Global Biodiversity Information Facility-val és hasonló tudományos adatbankokkal, amelyek révén az információk kutatásoknál hasznosulhatnak. Egész héten nyitva leszünk…

⏱️ 14:00 és 19:00 óra között bármikor jöhettek a Klímakertbe!

Tovább az esemény oldalára »