Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Országos Szabad Terek Klímahét

   

🚩🌳A klímaváltozást már mindannyian a bőrünkön érzékeljük, Az is egyértelmű a számunkra, hogy katasztrofális következményei lesznek. Strukturális változások nélkül az élet alapvető feltételei válnak egyre nehezebben elérhetővé: a tiszta víz, a tápanyagdús élelmiszer, az élhető klíma, a tiszta levegő. A Szabad Terek Hálózata ezért különösen fontosnak tartja a témával kapcsolatos figyelemfelhívást és cselekvést egyéni, közösségi és társadalmi szinten is. Vannak tagjaink, akik nyomást gyakorolnak a politikai és gazdasági döntéshozókra, azért, hogy minél több környezettudatos, felelős döntés szülessen rendszerszinten. Mások a klímaváltozás hatásaival és lehetséges megoldásaival kapcsolatos tudást gyűjtenek és terjesztenek. Megint mások helyi közösségépítő, szemléletváltó zöld programokat szerveznek. Céljuk többek között a kis közösségek helyi érdekérvényesítési képességének erősítése, demokratikus gyakorlatok és a demokráciával kapcsolatos tudás terjesztése.

🚩🌱Így ezekből a tevékenységekből áll össze az Országos Szabad Terek Klímahét rendezvénysorozat 6 városban: Miskolcon, Budapesten, Debrecenben, Szombathelyen és Szegeden és Pécsett.
Programjaink között lesznek rendszerkritikus beszélgetések, Klímafreskó műhely, filmvetítés, növény és terménycsere, gardróbcsere, termelői piac, színház, 50 kilométeres étrend kihívás és megannyi minden más. Részletes program itt:

szabadterek.hu/orszagos-szabad-terek-klimahet/

👉🏼A Klímahét szervezésében részt vevő tagjaink:
BOHÉM, Szombathely
LÉT Szombathelyért Egyesület, Szombathely
Auróra, Budapest
Bolygó, Budapest
MANYI- Kulturális Műhely, Budapest
Marom Klub Egyesület, Budapest
Dialóg Egyesület, Miskolc
Grand Café Szeged
Megálló Közösségi Ház, Szeged
Motiváció Műhely, Szeged
Nappali, Pécs
Alternatív Közösségek Egyesülete, Debrecen

Tovább az esemény oldalára »