Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Zsinagógamegnyitó

  Ohel Eszter imaház Jósika u. 4
Budapest, 1077 Magyarország
   

Szeretettel várunk a Jósika utcai lakászsinagóga, az Ohel Eszter imaház megnyitóünnepségére! Ez az esemény valódi mérföldkő a Zsinagógák Hetének keretein belül, hiszen egy apró VII. kerületi utca szívében, a Jósika utcában a 4-es számú lakóház udvarában található imaház újra életre kel.

Egy virágzó és példásan összetartó zsidó közösség spirituális otthona volt ez egy bő évszázadon át. Ám az idő múltával a közösség eltűnt, és az imaház történetének egy fejezete lezárult. De most eljött az idő, hogy az élet újra beköltözzön az Ohel Eszter imaházba.

Az ifjú izraeli rabbi, Bek Jákob Mordeháj és felesége, Debora Lea azzal az elhatározásssal telepedtek le Budapesten, hogy felélesszék ezt a történelmi helyet. A megnyitó ünnepség alkalmával lehetőségetek lesz megismerkedni velük is.

Legyetek részesei ennek az új kezdetnek és támogassátok az újjászülető közösséget! Gyertek és ünnepeljük együtt, ahogy az Ohel Eszter újra megtelik élettel és imával!

Várunk mindenkit szeretettel 2023. szeptember 5-én 18:00-kor a Jósika utca 4-ben található imaházban! Ne hagyd ki ezt a felejthetetlen alkalmat, ahol az emlékek és a jövő találkoznak!

Időpont: 2023. szeptember 5. 18:00
Helyszín: 1074 Budapest, Jósika utca 4

Gyere és éld át velünk ezt a nagy és jelentőségteljes pillanatot!

Tovább az esemény oldalára »