Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Zsidók a kanapéról 2.0 – Hétköznapi diszkrimináció- terepkutatási tapasztalatok (LIVE)

 
   

Zsidók a kanapéról 2.0 – 2. rész

A tavaszi karantén idején önkénteseink, kuratóriumi tagjaink élőben jelentkeztek be saját kanapéjukról, és zsidósággal kapcsolatos személyes élményeikről beszélgettek. Most, hogy sokan újra bekuckóztunk otthonainkba, elindítottuk a Zsidók a kanapéról második évadját. Élő bejelentkezéseinkre ezúttal szakértőket hívunk el, akik a zsidóság különféle témáiról osztják meg velünk ismereteiket. A kérdéseket ezúttal is szeretettel várjuk!

A beszélgetés során Simonovits Bori (ELTE PPK egyetemi adjunktus) az elmúlt évek kutatási tapasztalatairól fog beszélni: többek között olyan témákról lesz szó, hogy a különböző kisebbségek milyen bánásmódra számíthatnak önkormányzati ügyintézés során, illetve ha telekocsival szeretnének vidékre utazni. Beszélni fogunk a diszkrimináció tesztelés módszeréről és a közösségi gazdaság működéséről, előnyeiről, hátrányairól ás kockázatairól is. A beszélgetés során magyar és nemzetközi példákat is érinteni fogunk.

A beszélgetés sorozat első részét, Pál Borbálával itt nézhetitek vissza: www.facebook.com/325295752042/videos/188220962933691

Tovább az esemény oldalára »