Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Zsidó emlékhelyek az oktatásban tanárszeminárium Debrecenben

  Centropa Alapítvány Ferenciek tere 7-8, Budapest, Hungary, 1053
   

A Centropa Alapítvány a European Jewish Cemeteries Initiative-vel (ESJF) együttműködésben „Zsidó emlékhelyek az oktatásban” címmel szemináriumot szervez pedagógusoknak 2020. október 18-19 között Debrecenben.

Számos emlékhely őrzi a magyar zsidóság több száz éves történelmét: az utcák, amelyeken nap mint nap végigmegyünk, az épületek, a borostyánnal benőtt temetők emberi sorsokról, egy gazdag kultúráról mesélnek, amely mindannyiunk öröksége. Tanárképző szemináriumunkon interaktív módszerek segítségével mutatjuk be, hogyan használhatóak a zsidó temetők és más emlékhelyek az oktatásban. A képzésre szeretettel várjuk általános- és középiskolás pedagógusok jelentkezését.

A szeminárium során:
• meglátogatjuk a debreceni zsinagógát és zsidó temetőt
• megismerjük a zsidó szimbólumok és héber betűk jelentését
• digitális oktatási anyagokat mutatunk be
• gyakorló pedagógusok osztják meg bevált módszereiket

A szeminárium regisztrációs díja 3000 Ft, amelyet a képzés előtt kérünk befizetni. A képzés további költségeit – az utazást, szállást, étkezést és programköltségeket – fedezzük a résztvevők számára. Jelentkezni az alábbi linken lehet szeptember 18-ig: survs.com/survey/3eruj0f1pl

Kérjük, amennyiben részt kíván venni a szemináriumon, vagy további kérdései lennének, írjon e-mail-t a hemera(kukac)centropa.org címre.

Az esemény az Európai Bizottság támogatásával valósul meg.

Tovább az esemény oldalára »