Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Zsidó-e vagy?

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
 

Vészi János beszélgetés-sorozata zsidóságunk, identitásunk legégetőbb kérdéseiről. Az est vendége ezúttal Kepes András.

Beszélgetéssorozatunkban eddigi vendégeinkkel – Gerendás Péterrel, Esze Dórával, Csillag Ádámmal, Sándor Pállal, Bródy Jánossal – megpróbáltuk átbeszélni, miként tudjuk megoldani a felmerülő nehézségeket, frusztrációkat, bántásokat, ha zsidó felmenőink, gyermekeink, hozzátartozóink vannak. Beszéltünk az elmúlt évtizedekről, az elhallgatásokról, a változásokról. Belekezdtünk, de még bőven van miről diskurálni.

KEPES ANDRÁS látogat el hozzánk, hogy megossza velünk a témával kapcsolatos tapasztalatait. Egy kivételes személyiség stratégiája egy kivételesen bonyolult korszakban.

Kepes András

Léteznek-e védekezési stratégiák kínos, vagy veszélyes helyzetekben: amikor zsidóznak a társaságunkban, nyilvános helyen a közelünkben, a munkahelyen, a szociális médiában? Hogyan reagáljunk a mindennapi feszültségekre, társadalmi vitákra, melyek megosztanak bennünket, legyünk akár zsidó, akár egyéb származásúak? Miként készítsük fel gyermekeinket az esetleg őket érő hasonló helyzetekre? Mi a helyzet vegyes házasságok esetén?

 Jegy


Belépő: 800 Ft
Kedvezmények: Bálint Ház tagságival: 600 Ft; Nyugdijas és felsőokatatási diákigazolvánnyal: 600 Ft
Bálint Ház Hűség Kártyával ingyenes.

Középiskolás diákigazolvánnyal ingyenes.
Sajtójegyért kérjük, hogy regisztráljanak a [email protected] címen.