Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Zákson

   

ZÁKSON – SZILVESZTERI KÜLÖNKIADÁS
Közéletről, Közösségről, Kultúráról, Művészetről.
Tudtad, hogy a koala a legbutább állat a világon? Kizárólag akkor ismeri fel egyetlen táplálékát, az eukaliptuszlevelet, ha a fán látja – ha kiteszed elé egy tányérra, inkább éhen hal, minthogy megkóstolja.
Tudtad, hogy ha megnyalnád a Nyilas B2 molekuláris felhőt a világűrben, málnaízű lenne? Az objektumot ugyanis ugyanaz az etil-formiát alkotja, amely a málna ízéért vagy a rum illatáért is felelős.
Tudtad, hogy a briteknél átlagosan háromszor annyi gyerek születik a zsidó családokban? És erre nincs tudományos magyarázatunk!
A Gólem Színház és Zsidó Előadóművészeti Központ közéleti, tudományos ismeretterjesztő magazinműsora havonta jelentkezik hasonló érdekességekkel – jelszavunk: Más hírek, másként. Arra keressük a választ, létezik-e, hogy a zsidók mindent másként látnak? Nálunk a vezető hírek között ugyanolyan fontos szerepet kap egy új bolygó születése, a gólyák vándorlásának megváltozott útvonala, vagy éppen a sóletfőzés egyedi megoldásai, mint a politikai élet legfrissebb történései. A nagyvilág legfontosabb eseményeit pedig olyan „szakértők” kommentálják, akiknek a legegyszerűbb hírtől is beindul a fantáziájuk, és csak egyetlen dologban tudnak megegyezni – mindannyian zsidók. Kerekes-Katz Petra, Sándor Erzsi és Janklovics Péter hónapról hónapra izgatottan várják, mivel tud meglepni minket a világ – és Borgula András műsorvezető.

Meghívott vendégek:
DR. KIRÁLY JÚLIA
DR. VAUVER KRISZTA
DR. POLYÁK KORNÉLIA
DR. MOLNÁR LÁSZLÓ
LANGER ÁRMIN
KATZ DÁVID
HRUTKA JÁNOS
DR. UPOR LÁSZLÓ

Jegyvásárlás: online-golemszinhaz.jegy.hu/#/event/zakson/558ad7e3-3162-468c-b3f8-e8fb261e1cb7

Tovább az esemény oldalára »