Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Zágson – januári adás

   

ZÁGSON – JANUÁRI ADÁS
Közéletről, Közösségről, Kultúráról, Művészetről.
Tudtad, hogy a koala a legbutább állat a világon? Kizárólag akkor ismeri fel egyetlen táplálékát, az eukaliptuszlevelet, ha a fán látja – ha kiteszed elé egy tányérra, inkább éhen hal, minthogy megkóstolja.
Tudtad, hogy ha megnyalnád a Nyilas B2 molekuláris felhőt a világűrben, málnaízű lenne? Az objektumot ugyanis ugyanaz az etil-formiát alkotja, amely a málna ízéért vagy a rum illatáért is felelős.
Tudtad, hogy a briteknél átlagosan háromszor annyi gyerek születik a zsidó családokban? És erre nincs tudományos magyarázatunk!
A Gólem Színház és Zsidó Előadóművészeti Központ közéleti, tudományos ismeretterjesztő magazinműsora havonta jelentkezik hasonló érdekességekkel – jelszavunk: Más hírek, másként. Arra keressük a választ, létezik-e, hogy a zsidók mindent másként látnak? Nálunk a vezető hírek között ugyanolyan fontos szerepet kap egy új bolygó születése, a gólyák vándorlásának megváltozott útvonala, vagy éppen a sóletfőzés egyedi megoldásai, mint a politikai élet legfrissebb történései. A nagyvilág legfontosabb eseményeit pedig olyan „szakértők” kommentálják, akiknek a legegyszerűbb hírtől is beindul a fantáziájuk, és csak egyetlen dologban tudnak megegyezni – mindannyian zsidók. Kerekes-Katz Petra, Sándor Erzsi és Janklovics Péter hónapról hónapra izgatottan várják, mivel tud meglepni minket a világ – és Borgula András műsorvezető.
Meghívott vendégek:
BARKI GERGELY
NÁDASDY ÁDÁM

Jegyvásárlás: online-golemszinhaz.jegy.hu/#/event/zagson-januar/d3200b63-56b3-46f9-b02b-2a6e3f70861c

Tovább az esemény oldalára »