Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Yuval Noah Harari: The Bright Side of Nationalism – Élő közvetítés!

  CEU Zrínyi utca
Budapest, 1051 Magyarország
   

A nacionalizmus és globalizmus témájában “The Bright Side of Nationalism” címmel tart előadást a világhírű történész, Yuval Noah Harari a Közép-európai Egyetemen (CEU) május 8-án.

Yuval Noah Harari izraeli történész a világszerte milliók által olvasott Sapiens: Az emberiség rövid története és a Homo Deus: A holnap rövid története sikerkönyvek szerzője. A könyvek hihetetlen népszerűsége abból is fakad, hogy teljesen új megközelítésből vizsgálja az emberiség történetét, és olyan kérdésekre keresi a válaszokat, amelyek messze túlmutatnak a megszokott történelmi eszmefuttatások keretein.

A 2002-ben Oxfordban doktorált szerző jelenleg a Hebrew University of Jerusalem történelem tanszékének oktatója, de emellett világszerte tart előadásokat. Május 8-án a Közép-európai Egyetemen a “ The Bright Side of Nationalism” címmel tart előadást, ahol a nacionalizmus és a globalizmus kapcsolatát, egymást erősítő hatását és 21. századi összefonódását elemzi. Az előadást magyar tolmácsolással a CEU saját YouTube csatornáján is közvetíti majd, így biztos senki nem marad le róla.

 
Tovább az esemény oldalára »