Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Webinárium tanárok számára: Temetős diákverseny – projektbemutató

  Müpa Budapest Komor Marcell utca 1
Budapest, 1095 Magyarország
 
   

▶️ A versenyről:
A Centropa Alapítvány, az ESJF European Jewish Cemeteries Initiative és a Foundation for Jewish Heritage pályázatot hirdet diákok számára, “Zsidó temetők nálunk” címmel.

A versenyre 7 országból, köztük Magyarországról is várják az általános és középiskolás diákok jelentkezését. A diákok film vagy online brosúra formátumú pályamunkákkal tudnak nevezni, amelyekben egy-egy helyi zsidó temető történetét, múltját mutatják be. Az 5-8 perces filmek esetén fontos kitétel az angol nyelvű felirat, a legalább 12 fényképet tartalmazó brosúrákat pedig vagy magyar-angol, vagy kizárólag angol nyelven kérik elkészíteni a szervezők.
ℹ️ A pályázatok beküldésének határideje 2023. február 25.

A december 6-ai webináriumon a pályázatról beszélgetünk centropás tanárainkkal, hogy aztán támogatni tudják diákjaikat a jelentkezés során, valamint hogy ajánlani és segíteni tudják a webináriumon nem résztvevő kollégáikat is.

▶️ Program:
– Szilágyi Sára, a Centropa magyarországi projektkoordinátora bemutatja a versenykiírást.

– Várnainé Balogh Bea, szombathelyi centropás tanár – aki már számos alkalommal szervezett diákjainak sétát a helyi zsidó temetőbe – beszél tapasztalatairól. Bea diákjai a korábbi versenyeken minden kategóriában pályáztak: filmet, online brosúrát és honlapot is készítettek a szombathelyi zsidó temetőről.

– Vódli Zsolt, a Centropa Szakmai Bizottságának tagja, egy korábbi versenyen zsűritag volt, így ő mesél a zsűrizés során szerzett tapasztalatokról, valamint arról, hogy mitől jó egy pályázat.

– Marton Éva, centropás tanár, a a zsidó temetők projektben a Mintaiskola program vezetője, diákjaival egy több hónapon át tartó projektet valósít meg egy budapesti zsidó temetőben – a webináriumon megosztja a projekttel kapcsolatos tapasztalatait.

Az előadások mellett szeretnénk ösztönözni a résztvevőket, hogy kérdezzenek, hogy egy jó beszélgetés alakuljon ki a versenyről.

▶️ Regisztráció: us06web.zoom.us/meeting/register/tZYkf-yrqjMjGNc0EaHU3ZzPvtjJMivZ2pQp

A “Zsidó temetők nálunk” című projekt az Európai Unió támogatásának köszönhetően jött létre.

#centropa #preservingjewishcemeteries
#EU3#europeancomissiongrant #CulturalHeritage #EuropeanYearOfYouth

Tovább az esemény oldalára »