Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

viselkedésünk titkai – az emberiség történetét elbeszélő bibliai & mitológiai történetek

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
   

Hogyan zajlik a Teremtés?

Szunyogh Szabolcs válogatott gondolatai viselkedésünk titkairól
Hogyan zajlik a Teremtés? Arisztotelész szerint „kívül esik a tudomány körén, mert még senki sem látott olyat, hogy semmiből lett volna valami”. Megcáfolta ezt a tételt zseniális Száadja Gáon? Miért baj, hogy Buddha botfülű volt? És ha nagyon keressük, találunk-e valakit, aki tudott létrehozni a semmiből valami? És csak beszélni lehet róla, vagy be is lehet azt mutatni, miképp zajlik a Teremtés? Az előadó azt állítja, annak, aki hajlandó figyelni, annak bemutat egy bizonyítékot. Sikerülhet neki?

SZUNYOGH SZABOLCS előadásában bibliai és mitológiai történeteket értelmez, a szokványostól eltérő beállításban, a figyelmet a ma élő ember felelősségére irányítva.
Ez a sorozat az emberi személyiség kialakulásának történetét elbeszélő mítoszok segítségével szól a mai viselkedésünk titkairól. Olyan következtetésekig próbál eljutni, amelyek képessé tesznek bennünket a világunk változásának kezelésére.
Az előadás szervezője a Bálint Ház.
Belépő
A teljes sorozatra szóló bérlet ára 5000 Ft (HŰSÉG BÁLINT KÁRTYA – www.balinthaz.hu/tagsagi), persze ha te csak egy előadásra jönnél akkor 900 Ft-ért tudsz belépőt vásárolni.
Ha diák vagy van egy jó hírünk, ha nem fér bele a belépő vagy a bérletvásárlás, akkor a vendégünk vagy, persze hozd magaddal érvényes nappali tagozatos diákigazolványodat.

Sajtójegyért kérjük, hogy regisztráljanak a [email protected] címen.

Helyszín

Csányi5 – Budapest, 1077. Csányi utca 5.
Megjözelítés a Király utca és a Nagymező utca találkozása felől, vagy a Klauzál tér felől.
A helyszín teljesen akadálymentesített.

A programot összeállította és a sorozatot szerkeszti: Nagy Erzsébet közgazdász, teológus – [email protected]

Szervező

A előadás főtámogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (JDC-MAZS), amely 1991-ben jött létre, az The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. A kiemelten közhasznú szervezet célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához.
A JDC-MAZS Alapítvány hazánk legnagyobb zsidó humanitárius szervezete. Küldetése 26 éve változatlan: jóléti és szociális programok keretében segítséget nyújt elsősorban idős holokauszt-túlélőknek és rászoruló gyermekes családoknak. Ezenfelül közösségépítő és önkéntes programjaival erősíti a zsidó identitást és összetartozást. Az elesettek iránti felelősségvállalást évről évre nagyobb energiákkal, ám kifinomultabb eszköztárral valósítja meg, amely a támogatottak testi és lelki egészségét egyaránt szem előtt tartja.
A JDC/Joint „újkori” története Magyarországon, 38 év illegalitás után 1991-ben indult újra, ekkor hozta létre a nemzetközi szervezet a ma is működő JDC-MAZS Alapítványt. Elsőként az idős túlélők megsegítésére megalakult a Holokauszt Túlélők Programja. Kezdetben a legfontosabb feladat a segélyek folyósítása volt, de fokozatosan előtérbe került a rászorulóknak nyújtott szolgáltatáscsomagok kidolgozása, bevezetése és rendszerbe foglalása, valamint a kapcsolatépítés és a közösségi élet felélesztése is.

Az alapítvány jelenleg három fő területen – Szociális támogatás, Közösségépítő programok és Általános humanitárius programok – 9 programot működtet: Bálint Ház, Holokauszt Túlélők Programja, Intergenerációs Program, Jaffe Zsidó Családsegítő, Judafest Utcafesztivál és Zsidó Filmfesztivál (ZSIFI), Mozaik Zsidó Közösségi Hub, Narancsliget Adományközpont, Női Egészségmegőrző Program és Szarvasi Tábor.

Belépő: 900 Ft,
Hűség Kártyával ingyenes


Tovább az esemény oldalára »