Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Virtuózok Jubileumi Ünnepi Hangverseny

  Müpa Budapest Komor Marcell utca 1
Budapest, 1095 Magyarország
   

Virtuózok Jubileumi Ünnepi Hangverseny

Műsor:

Első rész

Dohnányi Ernő: Ünnepi nyitány Op. 31 – zenekar
Ludwig van Beethoven C-dúr zongoraverseny III.  Boros Misi – zenekar 
Wolfgang Amadeus Mozart: A-dúr klarinétverseny II. tétel Lugosi Dániel Ali – zenekar
Fritz Kreisler: Kínai tamburin – Abouzahra Amira – zenekar
Edward Elgar: Salut d’amour (Szerelmi üdvözlet) –  Virtuózok kamarazenekar
Camille Saent-Saëns-Jasha Heifetz: A hattyú – Virtuózok kamarazenekar
Lehár Ferenc: Ária a Giuditta c. operettből (Freunde, das Leben is lebenswert) – Ninh Duc Hoang Long – zenekar
Johann Strauss: Denevér – Rosalinde csárdása  – Miklósa Erika – zenekar
Kálmán Imre: Csárdáskirálynő – Táncolnék a boldogságtól  – Miklósa Erika, Ninh Duc Hoang Long – zenekar

Második rész

Manuel De Falla: Spanyol tánc – Teo Gertler – zenekar  
Derek Bourgeois: Concerto I. t.  – Beke Márk  – zenekar
Piazzolla: Libertango –  Flautica fuvolaegyüttes
Szüts Apor: Groteszk tangó – Balázs-Piri Soma – zenekar
Miklósa Erika – kedvenc dalai: Via con me (Paolo Conte), Carlos Gardel: Por una Cabeza; L’hymne de l’amour (Edith Piaf) – Sárközi Lajos és zenekara
Compagnie Kahlua: Ceci n’est pas une balle (Ez nem labda) – TanBorEn trió
Leonard Bernstein: Mambo – zenekar
Karai József: Estéli nótázás, Malcolm Dalglish: Reel a’ Bouche, Christine Jordanoff: Appalachian suite II, Karai József: Ugrótánc: A nyíregyházi Cantemus Gyermekkórus műsora
J. S. Bach: 147. Kantáta – Wohl mir, dass ich Jesum habe (a kantáta I. részének záró tétele) –  nyíregyházi Cantemus Gyermekkórus, Zenekar, Szólisták 

2019. december 30-ai jubileumi programban az elmúlt 5 év régi kedvencei és újonnan felfedezett tehetségei eddig különleges ünnepi koncerten idézik fel a műsor sikertörténetét. Az est sztárvendége, a tehetségkutató megszületésétől kezdve a Virtuózokkal tartó népszerű zsűritag, Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas gyönyörű operaénekesnő, Miklósa Erika.

A koloratúrszoprán meghódította a világ összes jelentősebb színpadát, a New York-i Metropolitantól kezdve a milánói La Scalán át a Magyar Állami Operaházig. Saját sikerei mellett mindig is szívén viselte a tehetséggondozást. A Virtuózokkal töltött öt év is bebizonyította számára, hogy az embereknek milyen fontos a valódi teljesítmény, amely a tehetségből fakad, és amely mögött idő, akarat és rengeteg munka van.

A Szüts Apor művészeti vezetésével 2019 februárjában megalakult Virtuózok Kamaraegyüttes a műsor lelkét képezi. Az együttes saját produkcióival és a művészeket kísérve mutatja be tehetségét a közönségnek, egyedi játékával a klasszikus zene megújulását hirdeti.

A régi kedvencek közül az estén színpadra lép többek között a zongorajátékával mindenkit lenyűgöző Boros Misi és Balázs-Piri Soma, Gertler Teo, sokak hegedűs kedvence, a Benkó-díjas virtuóz klarinétművész Lugosi Dániel Ali és a vietnámi származású fiatal operaénekes Ninh Đức Hoàng Long.

A közönség ezen az ünnepi alkalmon hallhatja először együtt az ötödik évad, a Kamara Virtuózok 3 döntős együttesét,a Flauticát, a nyertes TanBorEn Triót, valamint Sárközi Lajost és zenekarát .

A jubileumi hangverseny meglepetésekben bővelkedik, a nagy szeretettnek örvendő virtuózitást az együtt zenélés öröme hatja át. A Zene Mindenkié!

Tovább az esemény oldalára »