Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

VIRCSAFT // VIRSCHAFT — UTOLSÓ ELŐADÁS

  Gólem Központ Csányi u. 3
Budapest, 1077 Magyarország
   

((english below))

VIRCSAFT

Mi is az a zsidó vircsaft? Valóban azt jelenti, hogy „rossz gazdálkodás”? Vagy dúskálva a szinonimáknak vélt szavakban, azt írjuk helyette: „skandallum, botrány, ramazúri, ribillió”? Esetleg előhúzzuk a tarsolyunkból a szó másodlagos jelentését, és egyszerűen csak azt mondjuk: „közösség”?
Miben különbözik a deklaráltan zsidó életforma mások életétől? Mit eszik, mit iszik, hogyan biciklizik egy zsidó ember? Vajon tényleg akkora különbség van ember és zsidó ember között, mint azt a többség gondolja?
A fizikai színház, az akrobatika és az élőzene találkozásából született produkcióban 100 évet utazunk vissza, hogy egy pályaudvar nyüzsgő-pezsgő életébe lessünk be. A rabbi lányának tiltott szerelme, a kóser szilvapálinka titka és egy tojásárus is főszerephez jutnak. Hogy mindez álom csupán vagy valóság, azt pedig döntsék el nézőink. Vigyázat, hangos lesz!

Játsszák:
Barna Gábor Botond
Kudlák Eszter
Lehel Vilmos
Nádasi Iván
Rákos Olivér
Sipos Vera
Urmai Blanka

Dramaturg: Németh Virág
Díszlet és jelmez: Katics Veronika
Produkciós vezető: Marcsa Barbara
A rendező munkatársa: Kóti Eszter
Rendezte: Borgula András

2024.06.13. | 19:00

Jegyek kaphatók:
golemkozpont.jegyx1.hu/eloadas/2589/vircsaft-

————-
NON-VERBAL THEATRE FOR FOREIGNERS AT THE JEWISH THEATRE IN BUDAPEST

VIRSCHAFT

Golem Center : Budapest, Csányi Street 3, 1077

What is a Jewish virschaft? Does it really mean „mismanagement”? Or do we use words that we think are synonyms and instead write ‘scandal, ramazurri, ribillio’? Or do we pull out the secondary meaning of the word and simply say ‘community’?
How is the declared Jewish way of life different from the way others live? What does a Jewish person eat, drink, how do they ride a bicycle ? Is there really as much difference between a human being and a Jew as most people think?
In this production, born from the meeting of physical theatre, acrobatics and live music, we travel back 100 years to the bustling, vibrant life of a railway station. The forbidden love of a rabbi’s daughter , the secret of kosher plum brandy and an egg-salesman also take centre stage. Whether this is a dream or reality is up for the audience to decide.
Be warned, it’s going to be loud!

2024.06.13. | 19:00

Ticckets: golemkozpont.jegyx1.hu/eloadas/2589/vircsaft-

Tovább az esemény oldalára »